årets studieby 2020 - Silkeborg
02 feb 2022

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Silkeborg på 8. pladsen. Silkeborg scorer blandt andet højt på parametre som 'Sports-og fritidsaktiviteter', 'Tryghed' og 'Billig bolig', som netop er nogle af de kriterier, unge prioriterer højt, når de ser efter deres kommende studieby. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Silkeborg! 

Fakta om Silkeborg:

Antal indbyggere: 93.000

Antal frivillige foreninger: 1.762

Antal barer og caféer: 152

Gennemsnitlig husleje: 77 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 281

Danmarks Outdoor Hovedstad

Silkeborg er blevet kåret til at være Danmarks Outdoor Hovedstad, og det er der god grund til! Silkeborg er nemlig omgivet af noget af Danmarks smukkeste natur, der omfatter alt fra store grønne områder og skove til Silkeborg Søerne og Gudenåen. Naturen i og omkring Silkeborg er også det, der kendetegner byen og gør den til det perfekte studiested for dig, der elsker at få frisk luft i lungerne og nyder at se, når blade og blomster springer ud om foråret. Det meste af den natur, som Silkeborg er kendt for, finder du i Søhøjlandet, der strækker sig fra Silkeborg og næsten helt ned til Horsens. Her kan du blandt andet "bestige" Danmarks højeste bakke, Himmelbjerget eller vandre ad den historiske Hærvejen. Hvis du vælger at studere i Silkeborg, kommer du aldrig til at mangle en flot naturoplevelse!

Sports- og fritidsaktiviteter til alle niveauer

I Studentum.dk's undersøgelse af Danmarks Bedste Studieby 2020, kommer Silkeborg på en 4. plads, når det gælder det højeste budget pr. indbygger til sports- og fritidsaktiviteter. Som studerende i Silkeborg får du en studieby, der prioriterer din sundhed og trivsel højt!

Selvom det er populært blandt Silkeborggenserne at få pulsen op ude i naturen med blandt andet mountainbike i Sindbjerg og Stoubjerg-området eller kajak- og kanoture langs Gudenåen, så byder Silkeborg også på et utal af andre sportsaktiviteter - både for eliten og bredden. Som ny studerende kan det derfor en god idé at blive en del af foreningslivet i Silkeborg, hvor du både kan dyrke holdsport og blive en del af et fællesskab med arrangementer og holdfester. Det er en god og nem måde for dig som ny studerende i byen at lære andre unge at kende, samtidig med at du får sved på panden og udløst endorfiner i kroppen. Det øger også din koncentrationsevne, så dine lange studiedage bliver lidt nemmere.

Det bedste ved at bo i Silkeborg er klart, at der er så mange smukke søer at løbe omkring, der har en størrelse, der gør, at man når at få pulsen op samtidig med, at man har noget smukt at kigge på.

- Julie, studerende

I Silkeborg er der også fokus på eliten med både et fodbold- og håndboldhold i Danmarks bedste rækker. Selvom det er meget begrænset, hvad fodboldholdet SIF har hevet hjem af pokaler, så holder den sin plads i SuperLigaen og fansene er loyale. Det giver dig mulighed for at kombinere fodbold på allerhøjeste niveau samtidig med, at du tager en uddannelse. Dyrker du ikke selv fodbold på professionelt niveau kan det stadig anbefales, at du i løbet af din studietid i Silkeborg tager en smut forbi Den Røde Tribune i Jysk Park og støtter op om den lokale stolthed.

Når det kommer til håndbold, er Silkeborg også med i toppen med holdet Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Modsat fodboldholdet trækker holdet en del flere pokaler med hjem til byen og sikrer en gode stemning i hallen, Jysk Arena. Vil du opleve nogle af Danmarks største håndboldprofiler, så forbi arenaen sammen med dine studiekammerater og oplev stjerner som Michael V. Knudsen, Jesper Nøddesbo, Nikolaj Markussen og Nikolaj Øris Nielsen i action!

Nemt at finde en billig bolig, mens du studerer

Silkeborg Kommune har ikke boliggaranti, men frygt ej, du har masser af muligheder for at finde studie- og ungdomsboliger i Silkeborg - og det er tilmed gratis at blive skrevet op til en ungdomsbolig. Hvis du ikke ønsker at bo i en studie- eller ungdomsbolig, så er der også et bredt udvalg af lejelejligheder, hvor du kan være heldig at finde helt op til en 3-værelses lejlighed for under 4000 kr. om måneden. Leder du efter en studiebolig, kan du besøge hjemmesiden findstudieboliger.dk, men hvis du hellere vil finde en stor og billig lejelighed, som du kan dele med én eller flere af dine studiekammerater, så besøg siden boligportalen. 

Der er også mange studerende i Silkeborg, der vælger at bo i en af de større nærliggende jyske byer som Århus, mens de studerer. Det er bestemt heller ikke umuligt, da det med offentligt transport tager under tre kvarter at komme fra Århus til Silkeborg. Det er dog en opvejning, du skal tage, da det kan gøre det sværere for dig at blive en del af det gode sociale miljø, du finder på uddannelsesinstitutionerne i Silkeborg. Og så bliver turen hjem fra Zwei Grosse Bier Bar, Einstein og spillestedet Kedelhuset meget længere!

Dine uddannelsesmuligheder i Silkeborg

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Silkeborg? Vi har skabt et overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Silkeborg klarede sig i undersøgelsen

Studieby

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Silkeborg


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 02 feb 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 09-11-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 04-06-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 14-04-2021

Årets Studieby 2020: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2023

Drømmer du om, at din kommende studieby byder på gode transportmuligheder og gode muligheder for studiejob og fremtidig karriere? Så kan vi anbefale dig at rette blikket mod det jyske. Nærmere bestemt kan du rette blikket mod Aarhus - Årets studieby 2023.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Aalborg - Danmarks 3. bedste studieby i 2023

Lyder gode transport- og karrieremuligheder samt et aktivt byliv og smuk natur for godt til at være sandt? Så har vi rigtig gode nyheder - du får nemlig alt dette, og mere til, med Aalborg som din studieby. Læs videre her hvis det lyder som noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Sønderborg - Danmarks 9. bedste studieby 2023

Sønderborg beholder sin plads som den 9.bedste studieby i Danmark, og er altså en del af de 10 allerbedste byer at studere i, i Danmark. Læs med i artiklen og bliv klogere på hvorfor de studerende elsker at tage deres uddannelse her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Vejle - Danmarks 7. bedste studieby i 2023

Vægter du et levende og pulserende byliv, gode muligheder for studiejob og gode karrieremuligheder efter endt uddannelse højt, når du undersøger, hvilken by der skal danne rammerne for din studietid? Så er Vejle muligvis den helt rigtige studieby for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

København - Danmarks 2. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i Danmarks hovedstad, København? En by, der byder på et livligt byliv og som samtidig stiller en masse spændende karrieremuligheder til rådighed. Så kan du med fordel overveje om København skal være din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Viborg - Danmarks 8. bedste studieby i 2023

Høj faglighed, forholdsvis billige boliger, gode transportmuligheder og en by, hvor det er trygt at færdes. Er disse ting vigtige for dig, og er det også det, du gerne vil kunne associere din kommende studieby med? Så bør du kigge i retning af Viborg.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2023

Drømmer du om at studere i en by, der tilbyder alt hvad en studerende kunne ønske sig? Odense er kendt for sin studievenlige atmosfære, dens gode muligheder for at få et studiejob og den livlige byliv. Odense er i år kåret som Danmarks 4. bedste studieby. Læs mere om Odense her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Esbjerg - Danmarks 6. bedste studieby i 2023

Søger du en studieby hvor der er plads til både en rolig og nærværende hverdag, men også gode muligheder for en masse fritidsaktiviteter? Så skal du ikke søge længere! Vi har nemlig samlet alle de gode grunde til at Esbjerg lander på en 6. plads i Årets Studieby 2023. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-04-2023

Herning - Danmarks 10. bedste studieby 2023

Herning kommer med i top 10 blandt de bedste studieby i Danmark i 2023, og er altså en del af de bedste danske byer at studere i. I denne artikel bliver du klogere på alt om Herning som studieby – så læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-04-2023

Svendborg: Danmarks 5. bedste studieby 2023

Svendborg indtager en flot 5. plads som en af de bedste byer at studere i, og det er bestemt ikke svært at forstå hvorfor byen er et strålende sted at tage sin uddannelse i. Læs mere i artiklen om de parametre byen scorer højt på.

Læs mere