Vis studentum.dk som: Mobile

COVID-19 - Er dit studievalg blevet påvirket? Svar på 3 lynhurtige spørgsmål

årets studieby 2020 - Silkeborg

Silkeborg: Danmarks 8. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo billigt i en central placeret lejlighed, mens du studerer? Elsker du natur og grønne områder? Så er Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, den perfekte studieby for dig!

På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Silkeborg på 8. pladsen. Silkeborg scorer blandt andet højt på parametre som 'Sports-og fritidsaktiviteter', 'Tryghed' og 'Billig bolig', som netop er nogle af de kriterier, unge prioriterer højt, når de ser efter deres kommende studieby. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor du bør overveje at læse din uddannelse i Silkeborg! 

Fakta om Silkeborg:

Antal indbyggere: 93.000

Antal frivillige foreninger: 1.762

Antal barer og caféer: 152

Gennemsnitlig husleje: 77 kr./kvm

Antal studiejobs årligt: 281

Danmarks Outdoor Hovedstad

Silkeborg er blevet kåret til at være Danmarks Outdoor Hovedstad, og det er der god grund til! Silkeborg er nemlig omgivet af noget af Danmarks smukkeste natur, der omfatter alt fra store grønne områder og skove til Silkeborg Søerne og Gudenåen. Naturen i og omkring Silkeborg er også det, der kendetegner byen og gør den til det perfekte studiested for dig, der elsker at få frisk luft i lungerne og nyder at se, når blade og blomster springer ud om foråret. Det meste af den natur, som Silkeborg er kendt for, finder du i Søhøjlandet, der strækker sig fra Silkeborg og næsten helt ned til Horsens. Her kan du blandt andet "bestige" Danmarks højeste bakke, Himmelbjerget eller vandre ad den historiske Hærvejen. Hvis du vælger at studere i Silkeborg, kommer du aldrig til at mangle en flot naturoplevelse!

Sports- og fritidsaktiviteter til alle niveauer

I Studentum.dk's undersøgelse af Danmarks Bedste Studieby 2020, kommer Silkeborg på en 4. plads, når det gælder det højeste budget pr. indbygger til sports- og fritidsaktiviteter. Som studerende i Silkeborg får du en studieby, der prioriterer din sundhed og trivsel højt!

Selvom det er populært blandt Silkeborggenserne at få pulsen op ude i naturen med blandt andet mountainbike i Sindbjerg og Stoubjerg-området eller kajak- og kanoture langs Gudenåen, så byder Silkeborg også på et utal af andre sportsaktiviteter - både for eliten og bredden. Som ny studerende kan det derfor en god idé at blive en del af foreningslivet i Silkeborg, hvor du både kan dyrke holdsport og blive en del af et fællesskab med arrangementer og holdfester. Det er en god og nem måde for dig som ny studerende i byen at lære andre unge at kende, samtidig med at du får sved på panden og udløst endorfiner i kroppen. Det øger også din koncentrationsevne, så dine lange studiedage bliver lidt nemmere.

Det bedste ved at bo i Silkeborg er klart, at der er så mange smukke søer at løbe omkring, der har en størrelse, der gør, at man når at få pulsen op samtidig med, at man har noget smukt at kigge på.

- Julie, studerende

I Silkeborg er der også fokus på eliten med både et fodbold- og håndboldhold i Danmarks bedste rækker. Selvom det er meget begrænset, hvad fodboldholdet SIF har hevet hjem af pokaler, så holder den sin plads i SuperLigaen og fansene er loyale. Det giver dig mulighed for at kombinere fodbold på allerhøjeste niveau samtidig med, at du tager en uddannelse. Dyrker du ikke selv fodbold på professionelt niveau kan det stadig anbefales, at du i løbet af din studietid i Silkeborg tager en smut forbi Den Røde Tribune i Jysk Park og støtter op om den lokale stolthed.

Når det kommer til håndbold, er Silkeborg også med i toppen med holdet Bjerringbro-Silkeborg Håndbold. Modsat fodboldholdet trækker holdet en del flere pokaler med hjem til byen og sikrer en gode stemning i hallen, Jysk Arena. Vil du opleve nogle af Danmarks største håndboldprofiler, så forbi arenaen sammen med dine studiekammerater og oplev stjerner som Michael V. Knudsen, Jesper Nøddesbo, Nikolaj Markussen og Nikolaj Øris Nielsen i action!

Nemt at finde en billig bolig, mens du studerer

Silkeborg Kommune har ikke boliggaranti, men frygt ej, du har masser af muligheder for at finde studie- og ungdomsboliger i Silkeborg - og det er tilmed gratis at blive skrevet op til en ungdomsbolig. Hvis du ikke ønsker at bo i en studie- eller ungdomsbolig, så er der også et bredt udvalg af lejelejligheder, hvor du kan være heldig at finde helt op til en 3-værelses lejlighed for under 4000 kr. om måneden. Leder du efter en studiebolig, kan du besøge hjemmesiden findstudieboliger.dk, men hvis du hellere vil finde en stor og billig lejelighed, som du kan dele med én eller flere af dine studiekammerater, så besøg siden boligportalen. 

Der er også mange studerende i Silkeborg, der vælger at bo i en af de større nærliggende jyske byer som Århus, mens de studerer. Det er bestemt heller ikke umuligt, da det med offentligt transport tager under tre kvarter at komme fra Århus til Silkeborg. Det er dog en opvejning, du skal tage, da det kan gøre det sværere for dig at blive en del af det gode sociale miljø, du finder på uddannelsesinstitutionerne i Silkeborg. Og så bliver turen hjem fra Zwei Grosse Bier Bar, Einstein og spillestedet Kedelhuset meget længere!

Dine uddannelsesmuligheder i Silkeborg

Vil du vide mere om dine studiemuligheder i Herning? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Se hvordan Silkeborg klarede sig i undersøgelsen

Studieby

Se alle dine uddannelsesmuligheder i Silkeborg


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 29 apr 2020

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-05-2020

Viborg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne bo i en billig studieby, hvor der er et højt fagligt niveau og et stærkt socialt fællesskab på byens uddannelsesinstitutioner? Så er Viborg måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 13-05-2020

Kolding: Danmarks 9. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en mindre jysk by tæt på vand og omgivet af smuk natur? Og er det vigtigt for dig at blive en del af et stærkt socialt fællesskab med andre studerende? Så er Kolding måske studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aalborg: Danmarks 3. Bedste Studieby 2020

Skal du til at søge ind på en uddannelse, og er du i tvivl om, hvilken studieby du skal vælge? Kig mod Nordens Paris, Aalborg, som kåres til Danmarks 3. Bedste Studieby 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 01-05-2020

Herning: Danmarks 4. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i en by, hvor udbuddet af sports- og fritidsaktiviteter er stort? Hvor du har rig mulighed for at opleve smuk natur? Så er Herning måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Aarhus: Danmarks 2. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studerere i Danmarks anden største by? Og Jyllands bedste studieby? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Skive: Danmarks 6. Bedste Studieby 2020

Er du i gang med at finde ud af, hvor du skal læse din uddannelse? Er det vigtigt for dig, at du kan føle dig tryg, finde en billig bolig og bo tæt på smuk natur i din kommende studieby? Så er Skive måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Sønderborg: Danmarks 5. Bedste Studieby 2020

Vil du gerne studere i Danmarks billigste studieby? Drømmer du om at gøre karriere internationalt? Så er Sønderborg måske den rette studieby for dig med billige studieboliger og placeret tæt på den tyske grænse, som åbner op til resten af Europa. 

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Roskilde: Danmarks 10. Bedste Studieby 2020

Hvis du gerne vil bo i en studieby, der er fyldt med studerende, så er Roskilde det oplagte valg for dig! På studentum.dk’s liste over Danmarks bedste studiebyer, lander Roskilde på en velfortjent 10. plads. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-05-2020

København: Danmarks Bedste Studieby 2020

Overvejer du København som din kommende studieby, eller læser du allerede i København? Så har du truffet det rette valg! København er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Studieby 2020!

Læs mere
Sidst opdateret 29-04-2020

Årets Studieby 2020: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2020? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 06-05-2020

Copenhagen: Denmark’s best student city 2020

Are you considering studying in Copenhagen? Then you have made a good decision! Copenhagen has been crowned the best student city in Denmark in a survey conducted by studentum.dk.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 05-05-2020

Here are top 10-best student cities in Denmark

Are you debating where to study your bachelor’s or master’s degree? Are you having trouble deciding where to study and what city suits your needs and lifestyle best? Then look no further. Here at Studentum.dk we have ranked Denmark's best student cities to help you make the right choice, when choosing your future place of study. Copenhagen, the nation's capital, took our top spot!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2020. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2020.

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2020

Årets Studieby 2020: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2019.

Læs mere