Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig! 

Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig!

Kolding har været med i top 10 over Danmarks bedste studiebyer siden 2019. I år lander Kolding på en flot 7. plads! I samme undersøgelse fra 2021 fik Kolding en 8. plads, hvilket altså betyder, at byen har sneget sig en plads op på listen - hvilket de også præsterede fra 2020 til 2021. Det lader altså til, at Kolding bliver bedre år for år, hvilket må siges at være en flot præstation. Grundene kan måske findes i undersøgelsens parametre, hvor Kolding blandt andet byder på gode karrieremuligheder såvel som gode transportmuligheder, hvilket ifølge årets undersøgelse, er de to vigtigste parametre, når unge skal vælge studieby. Kolding gør det dog godt på hele linjen, og lander faktisk i top 10 på alle undersøgelsens 8 parametre. 

Fakta om Kolding:

Antal indbyggere:  93.318

Antal barer og caféer: 112

Gennemsnitlig husleje: 85 kr./ m2

Antal studiejobs årligt: 538

Dine uddannelsesmuligheder i Kolding

I Kolding har du har du god mulighed for at finde en uddannelse, der har din interesse. Udvalget på byens uddannelsesinstitutioner spænder nemlig meget bredt. Vil du vide mere om dine muligheder i Kolding? Vi har skabt et overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Ud af de ovenstående er fire af disse videregående uddannelser:

  • Designskolen Kolding
  • IBA Erhvervsakademi Kolding
  • University College Syddanmark (UC SYD)
  • Syddansk Universitet

I Kolding finder du cirka 5.000 studerende på byens videregående uddannelser, så du har gode muligheder for at møde ligesindede og få dig et godt netværk blandt de mange andre studerende. Dette er naturligvis rart at vide, særligt hvis man ikke kender nogen i byen i forvejen. Både på og udenfor studierne finder du også et godt studiemiljø, der blandt andet består af fester, arrangementer, rusture og lignende, der er gode anledninger til at lære dine medstuderende bedre at kende. Dette kan naturligvis også gøres på én af barerne i Kolding når weekenden står for døren.

Hold dig beskæftiget ved siden af dit studie

Kolding er ikke alene den 7. bedste studieby i Danmark, det er også den 7. største. Det betyder selvfølgelig også at du har flere muligheder i byen, end du måske lige umiddelbart tror. I Kolding har du nemlig en masse at tage dig til ved siden af dit studie. 

Det vidner Koldings placering i ‘Byliv’ og ‘Kultur, sport og fritid’ også om. Ved disse parametre scorer Kolding nemlig henholdsvis en 8. plads og en 9. plads. Dette er egentlig heller ikke nogen overraskelse, da Kolding blandt andet er kendt for sin historie og kultur. Byen er fyldt med sjæl og charme og ikke mindst oplevelser for enhver smag. Dette uanset om du er til natur, kultur, shopping, eller til at udforske byens 112 barer, caféer, restauranter og barer. Der er altså rig mulighed for at få en på opleveren med dine studievenner, både i dagstimerne og i nattelivet.

Med henholdsvis en 9. plads i ‘Studiejob’ og en 7. plads i ‘Karriere’, har du også gode muligheder for at finde beskæftigelse i byen - også efter endt studie. Så hvis du skulle gå hen og forelske dig i Kolding i løbet af din studietid, og ønsker at blive, så bør der være gode muligheder for at skabe dig en fremtid i byen. I undersøgelsen lander Kolding desuden på en fjerdeplads i 'Faglighed', hvilket er endnu en grund til at vælge Kolding som din kommende studieby.
Her får du nemlig ikke alene gode muligheder på det sociale og karriere, du får også gode muligheder for at skabe et solidt fundament for din fremtid gennem en god uddannelse.

Se hvordan Kolding klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Kolding som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer