Vis studentum.dk som: Mobile
Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig!

Kolding har været med i top 10 over Danmarks bedste studiebyer siden 2019. I år lander Kolding på en flot 7. plads! I samme undersøgelse fra 2021 fik Kolding en 8. plads, hvilket altså betyder, at byen har sneget sig en plads op på listen - hvilket de også præsterede fra 2020 til 2021. Det lader altså til, at Kolding bliver bedre år for år, hvilket må siges at være en flot præstation. Grundene kan måske findes i undersøgelsens parametre, hvor Kolding blandt andet byder på gode karrieremuligheder såvel som gode transportmuligheder, hvilket ifølge årets undersøgelse, er de to vigtigste parametre, når unge skal vælge studieby. Kolding gør det dog godt på hele linjen, og lander faktisk i top 10 på alle undersøgelsens 8 parametre. 

Fakta om Kolding:

Antal indbyggere:  93.318

Antal barer og caféer: 112

Gennemsnitlig husleje: 85 kr./ m2

Antal studiejobs årligt: 538

Dine uddannelsesmuligheder i Kolding

I Kolding har du har du god mulighed for at finde en uddannelse, der har din interesse. Udvalget på byens uddannelsesinstitutioner spænder nemlig meget bredt. Vil du vide mere om dine muligheder i Kolding? Vi har skabt overblik til dig over byens uddannelsesinstitutioner her:

Ud af de ovenstående er fire af disse videregående uddannelser:

  • Designskolen Kolding
  • IBA Erhvervsakademi Kolding
  • University College Syddanmark (UC SYD)
  • Syddansk Universitet

I Kolding finder du cirka 5.000 studerende på byens videregående uddannelser, så du har gode muligheder for at møde ligesindede og få dig et godt netværk blandt de mange andre studerende. Dette er naturligvis rart at vide, særligt hvis man ikke kender nogen i byen i forvejen. Både på og udenfor studierne finder du også et godt studiemiljø, der blandt andet består af fester, arrangementer, rusture og lignende, der er gode anledninger til at lære dine medstuderende bedre at kende. Dette kan naturligvis også gøres på én af barerne i Kolding når weekenden står for døren.

Hold dig beskæftiget ved siden af dit studie

Kolding er ikke alene den 7. bedste studieby i Danmark, det er også den 7. største. Det betyder selvfølgelig også at du har flere muligheder i byen, end du måske lige umiddelbart tror. I Kolding har du nemlig en masse at tage dig til ved siden af dit studie. 

Det vidner Koldings placering i ‘Byliv’ og ‘Kultur, sport og fritid’ også om. Ved disse parametre scorer Kolding nemlig henholdsvis en 8. plads og en 9. plads. Dette er egentlig heller ikke nogen overraskelse, da Kolding blandt andet er kendt for sin historie og kultur. Byen er fyldt med sjæl og charme og ikke mindst oplevelser for enhver smag. Dette uanset om du er til natur, kultur, shopping, eller til at udforske byens 112 barer, caféer, restauranter og barer. Der er altså rig mulighed for at få en på opleveren med dine studievenner, både i dagstimerne og i nattelivet.

Med henholdsvis en 9. plads i ‘Studiejob’ og en 7. plads i ‘Karriere’, har du også gode muligheder for at finde beskæftigelse i byen - også efter endt studie. Så hvis du skulle gå hen og forelske dig i Kolding i løbet af din studietid, og ønsker at blive, så bør der være gode muligheder for at skabe dig en fremtid i byen. I undersøgelsen lander Kolding desuden på en fjerdeplads i 'Faglighed', hvilket er endnu en grund til at vælge Kolding som din kommende studieby.
Her får du nemlig ikke alene gode muligheder på det sociale og karriere, du får også gode muligheder for at skabe et solidt fundament for din fremtid gennem en god uddannelse.

Se hvordan Kolding klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Kolding som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 21 apr 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2021: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2021? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Bornholm - Danmarks 8. bedste studieby i 2022

Drømmer du om en studieby, hvor solen altid skinner, hvor der er trygt at være, og hvor mulighederne er mange? I så fald kan vi ikke komme i tanker om en bedre mulig studieby for dig, end solskinsøen Bornholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Aalborg fastholder sin position som den anden bedste studieby i Danmark 2022. Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i Aalborg og meget mere lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2022!

Forventer du, at din kommende studieby har gode karrieremuligheder, et højt fagligt niveau, et socialt miljø i top og gode muligheder for at komme rundt? Så kan du med fordel vælge, at Aarhus skal danne rammen for din studietid - årets studieby 2022! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Best student cities in Denmark in 2022

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2022 here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2022: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2022

Bliv studerende i Danmarks femtestørste by, hvor du finder intet mindre end to universiteter, et erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium - bare for at nævne nogle af dine muligheder i Danmarks 5. bedste studieby i 2022: Esbjerg.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2021: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Vejle - Danmarks 10. bedste studieby i 2022

En studieby med flot natur, pulserende byliv, gode muligheder for at få et studiejob, og hvor du kan føle dig tryg. Lyder det tiltalende? Så er det lige præcis Vejle, du skal kigge mere på som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2022

Tiltaler det dig at studere i en by med gode uddannelses- og karrieremuligheder, en fantastisk infrastruktur,  og som har et byliv, der siger spar to? Så kan Odense som studieby meget vel være noget for dig. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2022. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2021: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

Læs mere