Vis studentum.dk som: Mobile
Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens!

I årets undersøgelse har Horsens sneget sig ind i top 10 over de bedste studiebyer i Danmark. Horsens har sikret sig titlen som Danmarks 9. bedste studieby i 2022 og overhaler således flere danske byer i undersøgelsen. Horsens klarer sig bedst på parametre som 'Faglighed', 'Karriere' og ‘Kultur, sport og fritid’, hvor særligt kriteriet karriere er vigtigt, når det kommer til unges valg af studieby. Læs med her, og bliv klogere på, hvad Horsens har at tilbyde.

Fakta om Horsens:

Antal indbyggere:  93.905

Antal barer og caféer: 76

Gennemsnitlig husleje: 87 kr./ m2

Antal studiejobs årligt: 421

Dine uddannelsesmuligheder i Horsens

Du har gode uddannelsesmuligheder i studiebyen Horsens. Med cirka 100 forskellige uddannelser, er vi derfor næsten helt sikre på, at der også er en uddannelse for dig i byen. Af uddannelsesinstitutioner i Horsens kan således nævnes:

Horsens er en spændende studieby. Både hvad angår udvalget af uddannelser, men også hvad angår dine muligheder ved siden af studiet. I Horsens kan du for eksempel se frem til at nært og levende studiemiljø, hvor de fleste uddannelsesinstitutioner har nedsat et festudvalg, der arrangerer fester og fredagscaféer/fredagsbarer, hvor du passende kan lære andre studerende at kende. Dette kan selvfølgelig også sagtens lade sig gøre udenfor studiet. Det kan blandt andet lade sig gøre gennem en af byens 76 barer, restauranter, caféer og diskoteker, eller via street food i byens gamle posthus og brætspilscafé samt andre spændende mødesteder.

Billig bolig, byliv og brætspil i Horsens

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejeboliger på cirka 87 kr./m2 må man sige at du har gode muligheder for at finde en bolig i Horsens, der matcher rimeligt til din SU. På den måde er der måske også råd til flere oplevelser, end hvis du valgte at bosætte dig i en af de større og dyrere studiebyer i Danmark. Og oplevelser må man sige at der er rigeligt af i Horsens! Her kan du blandt andet tage på brætspilscafé, starte søndagen med brunch eller besøge et af byens museer. Du kan naturligvis fortsætte med at være kulturel, eller du kan bruge din fritid på sport eller foreningsliv. Her er mulighederne mange, hvilket også kommer til udtryk ved Horsens’ placering på en 8. plads i parameteren ‘Kultur, sport og fritid’. 

I Horsens har du ligeledes gode muligheder for at få kompetencer på dit CV, mens du studerer. Her finder du 421 opslåede stillinger inden for kategorien studiejob. Dette gør, at Horsens sikrer sig en 11. plads i ‘Studiejob’ i denne undersøgelse. Udover studiejob har du også gode karrieremuligheder i byen, når du er færdig med dit studie og ønsker at slå dig ned i Horsens. Dette skyldes i høj grad byens rige erhvervsliv, hvorfor Horsens da også scorer en 4. plads i ‘Karriere’, hvilket faktisk er det vigtigste kriterie i vores undersøgelse, når unge står over for valget om kommende studieby. Mulighederne for karriere bliver muligvis også forstærket af byens faglige niveau når det kommer til uddannelser. I parameteret 'Faglighed' sikrer Horsens sig nemlig 1. pladsen, så her har du god mulighed for at bygge et godt fundament til en god fremtid.

Se hvordan Horsens klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Horsens som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2022

Bliv studerende i Danmarks femtestørste by, hvor du finder intet mindre end to universiteter, et erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium - bare for at nævne nogle af dine muligheder i Danmarks 5. bedste studieby i 2022: Esbjerg.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2022: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2022

Tiltaler det dig at studere i en by med gode uddannelses- og karrieremuligheder, en fantastisk infrastruktur,  og som har et byliv, der siger spar to? Så kan Odense som studieby meget vel være noget for dig. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2022!

Forventer du, at din kommende studieby har gode karrieremuligheder, et højt fagligt niveau, et socialt miljø i top og gode muligheder for at komme rundt? Så kan du med fordel vælge, at Aarhus skal danne rammen for din studietid - årets studieby 2022! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Best student cities in Denmark in 2022

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2022 here.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2022? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bornholm - Danmarks 8. bedste studieby i 2022

Drømmer du om en studieby, hvor solen altid skinner, hvor der er trygt at være, og hvor mulighederne er mange? I så fald kan vi ikke komme i tanker om en bedre mulig studieby for dig, end solskinsøen Bornholm. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle - Danmarks 10. bedste studieby i 2022

En studieby med flot natur, pulserende byliv, gode muligheder for at få et studiejob, og hvor du kan føle dig tryg. Lyder det tiltalende? Så er det lige præcis Vejle, du skal kigge mere på som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2022. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Aalborg fastholder sin position som den anden bedste studieby i Danmark 2022. Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i Aalborg og meget mere lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere