Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens! 

Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens!

I årets undersøgelse har Horsens sneget sig ind i top 10 over de bedste studiebyer i Danmark. Horsens har sikret sig titlen som Danmarks 9. bedste studieby i 2022 og overhaler således flere danske byer i undersøgelsen. Horsens klarer sig bedst på parametre som 'Faglighed', 'Karriere' og ‘Kultur, sport og fritid’, hvor særligt kriteriet karriere er vigtigt, når det kommer til unges valg af studieby. Læs med her, og bliv klogere på, hvad Horsens har at tilbyde.

Fakta om Horsens:

Antal indbyggere:  93.905

Antal barer og caféer: 76

Gennemsnitlig husleje: 87 kr./ m2

Antal studiejobs årligt: 421

Dine uddannelsesmuligheder i Horsens

Du har gode uddannelsesmuligheder i studiebyen Horsens. Med cirka 100 forskellige uddannelser, er vi derfor næsten helt sikre på, at der også er en uddannelse for dig i byen. Af uddannelsesinstitutioner i Horsens kan således nævnes:

Horsens er en spændende studieby. Både hvad angår udvalget af uddannelser, men også hvad angår dine muligheder ved siden af studiet. I Horsens kan du for eksempel se frem til at nært og levende studiemiljø, hvor de fleste uddannelsesinstitutioner har nedsat et festudvalg, der arrangerer fester og fredagscaféer/fredagsbarer, hvor du passende kan lære andre studerende at kende. Dette kan selvfølgelig også sagtens lade sig gøre udenfor studiet. Det kan blandt andet lade sig gøre gennem en af byens 76 barer, restauranter, caféer og diskoteker, eller via street food i byens gamle posthus og brætspilscafé samt andre spændende mødesteder.

Billig bolig, byliv og brætspil i Horsens

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris for lejeboliger på cirka 87 kr./m2 må man sige at du har gode muligheder for at finde en bolig i Horsens, der matcher rimeligt til din SU. På den måde er der måske også råd til flere oplevelser, end hvis du valgte at bosætte dig i en af de større og dyrere studiebyer i Danmark. Og oplevelser må man sige at der er rigeligt af i Horsens! Her kan du blandt andet tage på brætspilscafé, starte søndagen med brunch eller besøge et af byens museer. Du kan naturligvis fortsætte med at være kulturel, eller du kan bruge din fritid på sport eller foreningsliv. Her er mulighederne mange, hvilket også kommer til udtryk ved Horsens’ placering på en 8. plads i parameteren ‘Kultur, sport og fritid’. 

I Horsens har du ligeledes gode muligheder for at få kompetencer på dit CV, mens du studerer. Her finder du 421 opslåede stillinger inden for kategorien studiejob. Dette gør, at Horsens sikrer sig en 11. plads i ‘Studiejob’ i denne undersøgelse. Udover studiejob har du også gode karrieremuligheder i byen, når du er færdig med dit studie og ønsker at slå dig ned i Horsens. Dette skyldes i høj grad byens rige erhvervsliv, hvorfor Horsens da også scorer en 4. plads i ‘Karriere’, hvilket faktisk er det vigtigste kriterie i vores undersøgelse, når unge står over for valget om kommende studieby. Mulighederne for karriere bliver muligvis også forstærket af byens faglige niveau når det kommer til uddannelser. I parameteret 'Faglighed' sikrer Horsens sig nemlig 1. pladsen, så her har du god mulighed for at bygge et godt fundament til en god fremtid.

Se hvordan Horsens klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Horsens som studieby


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer