Bornholm: Danmarks 6. Bedste Studieby 2021

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov.

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov. Rønne på Bornholm  er nemlig i 2021 kåret som Danmarks 6. bedste studieby, hvilket placerer øen som blandt de allerbedste steder at studere i det danske land. Så hvis storbyens sus og dus ikke tiltrækker dig, men du er mere til flot natur og sjove aktiviteter, så kan Bornholm som studiested være lige dig!

Fakta om Bornholm:

Antal indbyggere: 39.499

Antal barer og caféer: 108

Gennemsnitlig husleje: 93 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 6

Hvor solen altid skinner og mulighederne er mange

Udover at Bornholm er stedet i Danmark med flest solskinstimer, så er der også mange andre grunde til at søge mod øen, når du skal studere. Du kan både videreuddanne dig på Kunstakademiets designskole, hvis glaspustning eller keramik er lige dig. Der er også gode muligheder for at tage en professionsbachelor som lærer, sygeplejerske eller socialrådgiver. Derudover ligger CphBuisness også på øen, hvor du fx kan læse en erhvervsakademiuddannelse som finansøkonom, serviceøkonom eller datamatiker. 

Med Øresundsbroen, lynfærgen og daglige flyafgange er Bornholm og resten af Danmark nu endnu tættere på hinanden. Det tager dig max. 3 timer at rejse mellem København og Bornholm. Derudover er Bornholm faktisk også et af de steder med de allerbedste transportmuligheder pr. indbygger, og lander derfor på en 3. plads i vores undersøgelse. Der er nemlig hele 970 stoppesteder, og hvis man tager højde for antallet af indbyggere på øen, så kan du være ret så sikker på ikke at føle dig klemt i bussen.

Danmarks mest trygge studieby

26% af de unge i vores undersøgelse, har svaret at tryghed er det vigtigste for dem, når de skal vælge studieby. Bornholm er netop kommet på 6. pladsen, fordi de er rangeret øverst i undersøgelsen omkring kriminalitet i byen. Hvis du, som mange studerende, også bruger cyklen som dit primære transportmiddel, så er der god grund til at placere sig på Bornholm. Her var der nemlig kun 7 cykeltyverier i 2020, hvorimod der i København i samme periode var hele 24.412 anmeldelser om stjålne cykler. 

Tryghed er på mange måder en forudsætning for at kunne nyde bylivet, og det er vigtigt for mange unge at kunne færdes sikkert i den by de studerer i – også om aftenen. Både i forhold til vold- og seksualforbrydelser er Bornholm et af de steder med færrest anmeldelser, og med kun 7 indbrud sidste år, lever Bornholm op til sin kåring som Danmarks mest trygge studieby. 

Skæg og ballade på solskinsøen

Byliv er ikke kun forbeholdt Danmarks større byer, faktisk så placerer Bornholm sig på en 7. plads over studiebyer med bedst byliv i form af caféer og resturanter. Der er nemlig meget mere end bare røgerier, sild og klippelandskab på Bornholm, faktisk byder Bornholm både på gode resturanter, masser af hyggelige caféer på hele øen og så har de da også Svaneke bryghus, som producerer noget af Danmarks bedste øl.

Hvis man elsker øl, fest og ballade, så er Bornholm ikke værst. Både i Allinge og Rønne er der gang i festen, også for de studerende, og her er der alt fra de helt små bodegaer, til store flotte diskoteker, hvor festen varer til den lyse morgen. 

Se hvordan Bornholm klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder på Bornholm


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen


Annoncer