27 apr 2021

Bornholm: Danmarks 6. Bedste Studieby 2021

Bornholm, som landsdel, er nok ikke den traditionelle studiested, men den famøse solskinsø har faktisk rigtig meget at byde på, når det kommer til studerendes behov. Rønne på Bornholm  er nemlig i 2021 kåret som Danmarks 6. bedste studieby, hvilket placerer øen som blandt de allerbedste steder at studere i det danske land. Så hvis storbyens sus og dus ikke tiltrækker dig, men du er mere til flot natur og sjove aktiviteter, så kan Bornholm som studiested være lige dig!

Fakta om Bornholm:

Antal indbyggere: 39.499

Antal barer og caféer: 108

Gennemsnitlig husleje: 93 kr. / m2

Antal studiejobs årligt: 6

Hvor solen altid skinner og mulighederne er mange

Udover at Bornholm er stedet i Danmark med flest solskinstimer, så er der også mange andre grunde til at søge mod øen, når du skal studere. Du kan både videreuddanne dig på Kunstakademiets designskole, hvis glaspustning eller keramik er lige dig. Der er også gode muligheder for at tage en professionsbachelor som lærer, sygeplejerske eller socialrådgiver. Derudover ligger CphBuisness også på øen, hvor du fx kan læse en erhvervsakademiuddannelse som finansøkonom, serviceøkonom eller datamatiker. 

Med Øresundsbroen, lynfærgen og daglige flyafgange er Bornholm og resten af Danmark nu endnu tættere på hinanden. Det tager dig max. 3 timer at rejse mellem København og Bornholm. Derudover er Bornholm faktisk også et af de steder med de allerbedste transportmuligheder pr. indbygger, og lander derfor på en 3. plads i vores undersøgelse. Der er nemlig hele 970 stoppesteder, og hvis man tager højde for antallet af indbyggere på øen, så kan du være ret så sikker på ikke at føle dig klemt i bussen.

Danmarks mest trygge studieby

26% af de unge i vores undersøgelse, har svaret at tryghed er det vigtigste for dem, når de skal vælge studieby. Bornholm er netop kommet på 6. pladsen, fordi de er rangeret øverst i undersøgelsen omkring kriminalitet i byen. Hvis du, som mange studerende, også bruger cyklen som dit primære transportmiddel, så er der god grund til at placere sig på Bornholm. Her var der nemlig kun 7 cykeltyverier i 2020, hvorimod der i København i samme periode var hele 24.412 anmeldelser om stjålne cykler. 

Tryghed er på mange måder en forudsætning for at kunne nyde bylivet, og det er vigtigt for mange unge at kunne færdes sikkert i den by de studerer i – også om aftenen. Både i forhold til vold- og seksualforbrydelser er Bornholm et af de steder med færrest anmeldelser, og med kun 7 indbrud sidste år, lever Bornholm op til sin kåring som Danmarks mest trygge studieby. 

Skæg og ballade på solskinsøen

Byliv er ikke kun forbeholdt Danmarks større byer, faktisk så placerer Bornholm sig på en 7. plads over studiebyer med bedst byliv i form af caféer og resturanter. Der er nemlig meget mere end bare røgerier, sild og klippelandskab på Bornholm, faktisk byder Bornholm både på gode resturanter, masser af hyggelige caféer på hele øen og så har de da også Svaneke bryghus, som producerer noget af Danmarks bedste øl.

Hvis man elsker øl, fest og ballade, så er Bornholm ikke værst. Både i Allinge og Rønne er der gang i festen, også for de studerende, og her er der alt fra de helt små bodegaer, til store flotte diskoteker, hvor festen varer til den lyse morgen. 

Se hvordan Bornholm klarede sig i undersøgelsen

Se alle dine uddannelsesmuligheder på Bornholm


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 27 apr 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-04-2021

Årets Studieby 2021: Byernes omdømme

Vil du gerne studere i en studieby med et godt omdømme? Her kan du se listen over de byer, der er blevet nævnt mest i medierne. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Randers: Danmarks 10. Bedste Studieby 2021

Forbinder du også Randers med Randers regnskove? Eller vidste du godt, at Randers var en af de bedste studiebyer i Danmark?

Læs mere
Sidst opdateret 28-04-2021

Sønderborg: Danmarks 9. Bedste studieby 2021

Vil du studere i en by, som både kan give dig boliggaranti, Danmarks mest internationale Campus og et stort netværk for unge? Så er Sønderborg måske den helt rigtige studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Kolding: Danmarks 8. Bedste studieby

På udkig efter en studieby fyldt med muligheder for både et sjovt studieliv men også for et spændende fritidsliv? Så er Kolding måske den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Esbjerg: Danmarks 7. Bedste Studieby 2021

Tænker du at Esbjerg er den der afsidesliggende by der lugter af fisk? Så er du sikkert ikke den eneste. Men faktisk har Esbjerg utrolig meget at byde på som studieby. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Vejle: Danmarks 5. bedste Studieby 2021

Skal du til at studere, og er du i tvivl om hvor? Hvis du går op i, at der er et ungt pulserende byliv, billige boligmuligheder eller god tryghed, så er Vejle måske den rette studieby for dig!

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

Odense: Danmarks 4. bedste studieby 2021

Vil du gerne studere i en by, hvor både faglighed, karrieremuligheder og infrastruktur er i rivende udvikling? Så kan Odense være noget for dig. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2021

København: Danmarks 3. bedste studieby 2021

København, byen der tiltrækker studerende fra alle de danske landsdele, og hvor også internationale studerende samles. Overvejer du København som studieby, så læs med her!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aalborg: Danmarks 2. bedste studieby 2021

Gode transportmuligheder, mange studiejobs, spændende uddannelser og et pulserende byliv gør Aalborg til den 2. bedste studieby i Danmark. 

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Aarhus - Vinder af årets studieby 2021!

Er du på udkig efter en studieby med højt fagligt niveau, gode karrieremuligheder, et socialt miljø i top og masser af muligheder for nemt at komme rundt omkring? Så skal du vælge at læse din uddannelse i Aarhus - årets bedste studieby 2021! 

Læs mere
Sidst opdateret 03-05-2021

Aarhus - Denmark's best place to study 2021

Aarhus is the 2021 winner on Studentum.dk’s annual list of Denmark’s best cities to study in. Find out why right here!

Læs mere
Sidst opdateret 27-04-2021

Here are top 10-best student cities in Denmark 2021

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities here.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2021: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere