Vis studentum.dk som: Mobile
Bornholm - Danmarks 8. bedste studieby i 2022

Bornholm - Danmarks 8. bedste studieby i 2022

Drømmer du om en studieby, hvor solen altid skinner, hvor der er trygt at være, og hvor mulighederne er mange? I så fald kan vi ikke komme i tanker om en bedre mulig studieby for dig, end solskinsøen Bornholm.

Bornholm er nok ikke det første der dukker op i dine tanker, når du skal til at vælge din kommende studieby. Som landsdel er det nok heller ikke et særlig traditionelt studiested, men solskinsøen har faktisk meget at byde på, i forhold til studerendes behov og muligheder. For andet år i træk lander Bornholm blandt de bedste steder i studere i Danmark. Det kan blandt andet skyldes deres placering i parametre som ‘Tryghed’, ‘Transport’ og ‘Byliv’ i dette års undersøgelse. Læs med her, og bliv klogere på, hvad du kan forvente af Bornholm.

Fakta om Bornholm:

Antal indbyggere:  39.610

Antal barer og caféer: 100

Gennemsnitlig husleje: 88 kr./ m2

Antal studiejobs årligt: 148

Dine uddannelsesmuligheder på Bornholm

På Bornholm er der flere forskellige muligheder for både ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, og dine uddannelsesmuligheder her på øen er derfor ganske fornuftige - måske bedre end mange går og tror. Her kan du få et overblik over de forskellige uddannelsesinstitutioner på Bornholm:

Udover studiet har du selvfølgelig også muligheder i din fritid på solskinsøen Bornholm. Du kan selvfølgelig udforske den smukke natur på øen, men du kan også udforske bylivet. På Bornholm finder du 100 barer, caféer, diskoteker og restauranter, så der er noget for enhver smag, når du trænger til oplevelser med dine medstuderende. Dette er nok også én af grundene til, at Bornholm sikrer sig en 10. plads i ‘Byliv’.

Tryghed, transport og lokale ture

Du kender måske Bornholm som en dejlig ferieø, men det er også en dejlig studieø, med mange gode muligheder i hverdagen. På Bornholm har du virkelig mulighed for at udforske dit studiested, med populære attraktioner som Hammershus, rundkirker, Ekkodalen og meget mere. Der er selvfølgelig også mulighed for at lave andre aktiviteter som eksempelvis bowling, en tur i biografen, ud og spise en god middag eller ud for at få en cocktail, når endnu en aflevering skal fejres. Der er dermed god mulighed for at tage på små lokale ture på øen, når du trænger til, at der skal ske noget. Der er nemlig aktiviteter for enhver smag.

Når du skal rundt til disse aktiviteter er der også gode nyheder. I vores undersøgelse er Bornholm nemlig et af de steder med de allerbedste transportmuligheder, hvorfor de her de lander på en flot tredjeplads. Derudover har øen også nogle flotte ruter, hvis jernhesten skal luftes, qua øens smukke natur. 

Apropos cykel - den behøver du ikke være nervøs for bliver stjålet! Vælger du at dine studier skal foregå på Bornholm, kommer du nemlig ikke blot til at studere på en af de smukkeste lokationer i Danmark. Du kommer også til at studere i Danmarks mest trygge studieby. Under ‘Tryghed’ scorer Bornholm sig nemlig en klar 1. plads. I 2021 var der på Bornholm kun 51 cykeltyverier, mens der til sammenligning var intet mindre end 12.611 anmeldelser om stjålne cykler i København i samme periode. Det er rart at være i en by, hvor man kan sænke skuldrene og nyde tilværelsen. Derfor er det også glædeligt at Bornholm kun havde 4 registrerede indbrud i hele 2021, hvilket er bemærkelsesværdigt lavt! Så man må i den grad sige, at titlen som Danmarks mest trygge studieby er velfortjent.

Se hvordan Bornholm klarede sig i undersøgelsen

Læs mere om Bornholm som studiested


Top 10 studiebyer | Om undersøgelsen

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste karrieremuligheder

Vil du gerne studere i en studieby, hvor der er gode karrieremuligheder, så du ikke behøver at flytte efter endt studie? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er bedst karrieremuligheder i 2022. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Kolding - Danmarks 7. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby, der byder på gode karrieremuligheder, relevante studiejobs, hvor du nemt kan komme fra A til B, og hvor du kan føle dig tryg? Så er Kolding måske lige studiebyen for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste byliv

Betyder et godt byliv og en masse events meget for dig, når du skal vælge din kommende studieby? Her kan du se listen over de studiebyer med det bedste byliv i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Billigste boliger

Vil du gerne være sikker på, at du kan bo billigt, når du skal vælge hvilken by, du gerne vil studere i? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor den gennemsnitlige leje er lavest.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Odense - Danmarks 4. bedste studieby i 2022

Tiltaler det dig at studere i en by med gode uddannelses- og karrieremuligheder, en fantastisk infrastruktur,  og som har et byliv, der siger spar to? Så kan Odense som studieby meget vel være noget for dig. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 21-04-2022

Årets Studieby 2022: Se Danmarks 10 bedste studiebyer

Er du i gang med at overveje, hvor du gerne vil læse din kommende uddannelse? På studentum.dk har vi kåret Danmarks bedste studiebyer for at hjælpe dig med at træffe det rette valg af din kommende studieby. Se vinderen her! 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Flest studiejobs

Vil du gerne have et studiejob, mens du studerer, så økonomien hænger bedre sammen, og du har noget erfaring, du kan skrive på CV'et? Her kan du se listen over de studiebyer, hvor der er flest studiejobs pr. indbygger.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Esbjerg - Danmarks 5. bedste studieby i 2022

Bliv studerende i Danmarks femtestørste by, hvor du finder intet mindre end to universiteter, et erhvervsakademi, professionshøjskole og musikkonservatorium - bare for at nævne nogle af dine muligheder i Danmarks 5. bedste studieby i 2022: Esbjerg.

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Her finder du de bedste transportmuligheder

Vægter du også dine transportmuligheder højt når du skal vælge hvor du vil studere? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste transportmuligheder.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Vejle - Danmarks 10. bedste studieby i 2022

En studieby med flot natur, pulserende byliv, gode muligheder for at få et studiejob, og hvor du kan føle dig tryg. Lyder det tiltalende? Så er det lige præcis Vejle, du skal kigge mere på som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Herning - Danmarks 6. bedste studieby i 2022

Vægter det højt, at din kommende studieby har billige boliger, der er gode muligheder for at få kulturelle indspark og holde sig i aktiv, og hvor der samtidig er trygt at være? Så er Herning muligvis den rette studieby for dig! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Best student cities in Denmark in 2022

We have ranked Denmark’s best student cities to guide you to the right choice of future place of study. This year Aarhus, ‘The city of smiles’, took our top spot. See the list of top 10-best cities in 2022 here.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

København - Danmarks 3. bedste studieby i 2022

Er du på udkig efter en studieby med et fantastisk byliv, stor diversitet og gode muligheder for at gøre karriere? Så burde du tage et kig på København som din kommende studieby! 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Horsens - Danmarks 9. bedste studieby i 2022

Fornuftige karrieremuligheder, mange uddannelser, et godt studiemiljø, en studieby i vækst og gode muligheder for sport og fritid. Er dette buzzwords, der er vigtige for dig, når du skal til at vælge studieby? Så vend blikket mod Horsens! 

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Størst tryghed

Følelsen af tryghed er vigtig for alle - og alle byer i Danmark er trygge. Her kan du se listen over de studiebyer med mindst kriminalitet i 2022.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aalborg - Danmarks 2. bedste studieby i 2022

Aalborg fastholder sin position som den anden bedste studieby i Danmark 2022. Læs mere om dine uddannelsesmuligheder i Aalborg og meget mere lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Højeste faglige niveau

Vil du gerne være sikker på, at fagligheden er i top i din studieby? Her kan du se listen over studierbyer, der scorer højest på faglighed.

Læs mere
Sidst opdateret 25-04-2022

Årets Studieby 2022: Om undersøgelsen

Vil du gerne vide mere om, hvordan vi på studentum.dk har fundet frem til Danmarks bedste studiebyer 2022? Her på siden kan du læse om vores metode og beregninger forud for kåringen. 

Læs mere
Sidst opdateret 22-04-2022

Årets Studieby 2022: Bedste sports- og fritdsmuligheder

Elsker du at dyrke sport og idræt med gode venner og kammerater? Her kan du se en liste over de danske studiebyer med de bedste sports- og fritidsaktiviteter.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Aarhus - Vinder af Årets Studieby 2022!

Forventer du, at din kommende studieby har gode karrieremuligheder, et højt fagligt niveau, et socialt miljø i top og gode muligheder for at komme rundt? Så kan du med fordel vælge, at Aarhus skal danne rammen for din studietid - årets studieby 2022! 

Læs mere