Uddannelse hos politiet

politiskolen_logo1interviewjimmy

Navn: Jimmy Andersen.
Alder: 31 år.
Uddannelse: Politiet.
Job: Ansat på prøve i 3 år og er
i den tid tilknyttet Politiskolen,
Brøndby København, er i praktik
i Frederikssund i 18 mdr.

Hvorfor ville du være politibetjent? 

Det var en ide jeg fik som 14 årig, og forfulgte drømmen indtil jeg blev optaget i en alder af 29 år.

Hvor tager du uddannelsen ?

Jeg er ansat på prøve i 3 år og er i den tid tilknyttet Politiskolen i Brøndby, Kbh. Men startede i praktik i Frederikssund d. 2. jan. 2008 og forventer at starte på skole igen aug. 2009. Praktikken er i alt 18 mdr.

Hvad er godt og hvad er mindre godt ved uddannelsen?

Heldigvis er det overvejende positivt, det jeg har at sige om uddannelsen. Vi får som betjente under uddannelse lov til at arbejde på lige kår som de ældre i tjenesten, så på den måde bliver der ikke taget hensyn til vores erfaring. Dette kan selvfølgelig give nogle problemer, når man får en opgave og ikke ved, hvad man skal i den enkelte situation. Men kan kan man lide et udfordrende arbejde og samtidig arbejde selvstændigt, er politijobbet det helt rigtige job at vælge.

Hvordan er jobmulighederne når du bliver færdig uddannet?

De er næsten uanede. Vi kan søge ind i alle afdellinger indenfor politiet. Enkelte af disse, har herunder en optagelseprøve (AKS - politiet aktionsstyrke). Men ellers er det ens kvalifikationer eller mangel på folk, der afgør om man kan søge hen til den ønskede afdeling.

Hvad er det bedste ved dit arbejde som elev hos politiet?

I mit tilfælde, at jeg er fuld lønnet under uddannelse. Hernæst indholdet af mit arbejde. Der er ikke 2 dage, der ligner hinanden.

Hvad er det mest udfordrende i dit arbejde?

Det skriftlige, vores rapporter skal indeholde mange vigtige detaljer og oplysninger. Dette sørger vores uddannelsesvejleder for at holde øje med, hvilket gør, at man af og til får en rapport tilbage, som ikke er fyldestgørende. Dernæst må det klart være arbejdstiderne, i perioder føler man sig ikke udhvilet, da man skifter fra nat, aften, morgen og nogle gange i uvilkårlig rækkefølge.

Hvad kan man forvente at tjene hos politiet?

Der blev forhandlet ny løn i 2008, hvilket betød at unge vil kunne se frem til en lønfremgang på ca. 30 % om måneden. Men under uddannelse har man en grundløn på ca. 21.000 kr/md + tillæg. Når man så er færdiguddannet, kan lønnen stige til 25-26.000 kr- + tillæg efter den nye løn. Dette er helt sikkert blevet iværksat for at tilgodese de unge kolleger, og få at tiltrække nye unge, som ønsker at søge ind.

Hvilke muligheder er der for videreuddannelse?

Uddannelsen bliver inden for nærmeste fremtid ændret til en bachelor, så man har mulighed for at bruge uddannelse til at søge videre, hvilket vi jo kender fra andre uddannelser.

Hvilke tips vil du give til andre der ønsker at søge ind til politiet?

Mht. optagelsesprøverne: vær dig selv og i god form (se evt. under Politi.dk) derudover, vil det være givende, hvis man har anden praktisk erfaring eller uddannelse inden man søger ind. Lad være med søge ind som 21-årig, de ser gerne at man også har lidt livserfaring. Personligt er jeg glad for, at jeg prøvet noget andet. Det er vigtigt at man kan tale med folk og møde dem, der hvor de er.

Senest opdateret: 11 mar 2009

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide