Hjælp os med at besvare vores store studievalgsundersøgelse - og vind et sæt Airpods!

Søg uddannelse 👉

Hvordan bliver man arkæolog?

08 feb 2017
SPØRGSMÅL
hej jeg er en pige på 13 og vi skal undersøge, hvad vi vil være når vi bliver store. Jeg tænkte på at blive Arkæolog og jeg ville gerne vide om hvor man skal søge ind, hvilke fag og hvor mange karakter man skal have.

Svar:

10 feb 2017

Hej Zandra

Tak for din henvendelse. Der findes fire forskellige bacheloruddannelser inden for arkæologi, der alle udbydes af Aarhus Universitet (AU) og/eller Københavns Universitet (KU):

  • Arkæologi (AU): en gymnasial uddannelse med Dansk A, Engelsk B samt yderligere et fremmedsprog (begyndersprog A eller fortsættersprog B) og enten Historie B, Idéhistorie B eller Samtidshistorie B. I 2016 var adgangskvotienten 5,6.
  • Klassisk arkæologi (AU og KU): en gymnasial uddannelse med Dansk A, Engelsk B, Græsk A, Latin A og enten Historie B, Idéhistorie B eller Samtidshistorie B. I 2016 var adgangskvotienten  4,6 i Aarhus og 6,8 i København. Fra 2018 skal du have et gennemsnit på minium 6 for at kunne blive optaget.
  • Forhistorisk arkæologi (KU): en gymnasial uddannelse med Dansk A, Engelsk B samt yderligere et fremmedsprog (begyndersprog A eller fortsættersprog B) og enten Historie B, Idéhistorie B eller Samtidshistorie B. I 2016 var adgangskvotienten 7,5. Fra 2018 skal du have et gennemsnit på minium 6 for at kunne blive optaget.
  • Nærorientalsk arkæologi (KU): en gymnasial uddannelse med Dansk A, Engelsk B samt yderligere et fremmedsprog (begyndersprog A eller fortsættersprog B) og enten Historie B, Idéhistorie B eller Samtidshistorie B. I 2016 var adgangskvotienten 3,5. Fra 2018 skal du have et gennemsnit på minium 6 for at kunne blive optaget.

Foruden klassisk arkæologi, forhistorisk arkæologi og nærorientalsk arkæologi kan du afhængigt af din bachelor også vælge kandidatuddannelser i marinarkæologi eller middelalder- og renæssancearkæologi. Du kan læse mere om fagene på de to universiteters hjemmesider.

Jeg håber, at dette hjælper dig på vej. Held og lykke med det.

Mvh. Sofie, Studentum.dk

Evalueringspolitik

Vil du skrive en evaluering om en skole eller en uddannelse på studentum.dk? Cool! Så bidrager du ved at hjælpe andre med at finde den uddannelse, der passer dem bedst. Læs venligst vores anmeldelsespolitik om, hvordan vi godkender og udgiver anmeldelser her. 

Download vores evalueringspolitik her

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Mød en virksomhed