Luna Løgstrup, SOSU

”Jeg har meget viden, som de andre ikke har”

Luna Løgstrups vej til sygeplejerskeuddannelse ligner ikke de andres. Nogle vil mene, hun har taget en omvej, men det mener hun bestemt ikke selv. Lunas SOSU-uddannelser giver hende nemlig en vigtig viden om virkelighedens borgere og patienter, som hendes medstuderende ikke har med fra gymnasiet.

”Jeg har en rigtig god forståelse for tilgangen til et andet menneske. Det er en forståelse, du ikke kan læse dig til i bøgerne, men som du er nødt til at danne ude i praksis. Og med fire års erfaring som først sosu-hjælper og derefter assistent, føler jeg mig godt rustet til at sammenholde den sygeplejefaglige teori med virkeligheden derude. Det er en stor fordel for mig,” siger Luna.

Alle lærer forskelligt

Alligevel var de første uger på sygeplejerskeuddannelsen hårde. Hun var udfordret af en manglende boglighed, som stammer helt tilbage fra folkeskolen, hvor hun missede 7. og 8. klasse på grund af problemer i barndomshjemmet.

Selvom hun siden har afsluttet 9. klasse og gennemført både hjælper- og assistentuddannelsen med topkarakteren 12, kan hun stadig mærke, at hun mangler nogle boglige byggeklodser.

”I starten gik jeg lidt i panik, hver gang mine studiekammerater fandt deres computere frem og skrev noter i undervisningen. De var meget mere hjemmevante i den boglige indlæring, end jeg var. Men efterhånden fandt jeg en ro i, at jeg lærer anderledes end de andre. Jeg har min praksiserfaring, som jeg hele tiden kan perspektivere teorien til, og det fungerer godt for mig” forklarer hun.

Startede ud med et 10-tal

Faktisk fungerer Lunas perspektivering til praksis så godt, at hun startede ud med et 10-tal i sin allerførste eksamen på sygeplejerskeuddannelsen. Og det har givet hende blod på tanden til at fortsætte, selvom hun ved, der venter endnu mere teoriarbejde de kommende år.

”Uanset hvor meget praksiserfaring du har, kommer du ikke uden om, at der er meget læsning. Der er rigtig rigtig meget læsning,” griner hun og fortsætter:

”Men hvis du har den selvdisciplin, der skal til, så er sygeplejerskeuddannelsen helt fantastisk.”

Vil gerne bevare menneskekontakten

Luna har altid drømt om at arbejde med mennesker. Og hun er derfor også meget opmærksom på, hvilke jobmuligheder hendes bachelor kan byde på:

”Allerede som sosu-hjælper oplevede jeg glæden ved at hjælpe andre mennesker, der havde brug for mig og mine kompetencer. Den glæde vil jeg rigtig gerne bevare, når jeg engang bliver uddannet sygeplejerske. Jeg valgte sygeplejerskeuddannelsen, fordi jeg gerne vil vide endnu mere om anatomi og fysiologi, men jeg håber på at kunne finde et job, hvor jeg også kan få den nære borger- eller patientkontakt. Det kunne for eksempel være i en lægepraksis,” slutter hun med et smil.




Læs mere om Social- og sundhedsassistent
Læs mere om Social- og sundhedshjælper

Vil du vide mere?


Få information

Kom I kontakt med Randers Social- og Sundhedsskole
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.