Kvote 2-ansøgere vælger velfærd

VelfærdKvote 2 ansøgere vælger velfærd

Flere vælger læreruddannelsen som første prioritet.

Trods fyringer blandt lærere i flere kommuner og blandt sygeplejersker på sygehusene strømmer studerende til disse uddannelser.

På Professionshøjskolen Metropol i København er der 72 procent flere ansøgere til læreruddannelsen end sidste år og 61 procent fremgang til uddannelsen til socialrådgiver. Når det gælder ansøgninger til sygeplejerskeuddannelsen, er antallet af ansøgere steget med 15 procent. Sådan skriver politiken d. 16/3

Færre vil være laboranter
Det viser optællingen af studieansøgere, der søger gennem optagelsessystemets kvote 2 efter ansøgningsfristens udløb i går.

Kun 2 af de 14 velfærdsuddannelser på Metropol oplever en svag tilbagegang. Det er uddannelserne, der fører til job som fysioterapeut og laborant.

»Det er et kolossalt rygstød til velfærdsuddannelserne, hvor ansøgerne gerne vil være med til at hjælpe børn til at blive bedre i skolen og hjælpe de svage i samfundet. Det er meget opmuntrende«, siger Stefan Hermann, der er rektor på Professionshøjskolen Metropol.

»Det andet, jeg hæfter mig ved, er, at det er lykkedes at kommunikere, at uddannelserne er attraktive. For vi ser samtidig, at der er stor stigning på studieansøgere, der vælger læreruddannelsen som første prioritet«, siger han og peger på, at stigningen også skyldes den økonomiske krise.

LæreruddannelseHver tiende kommer ind gennem kvote 2
Mens højkonjunkturen buldrede, blev unge fristet af hurtige penge og job i stedet for uddannelse. Den tendens er vendt med de aktuelle optagelsestal fra København.

Kvote 2 er for ansøgere, med særlige kvalifikationer, som ikke har mulighed for at blive optaget via kvote 1.

Cirka hver tiende studerende kommer ind gennem kvote 2.

Mønstret i bunkerne af ansøgninger fra kvote 2-ansøgere plejer at være en god strømpil for, hvordan det samlede antal studieansøgninger fordeler sig.

Kilde: Politiken

Senest opdateret: 11 aug 2022

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide