HF er et hit blandt de unge

Voksenuddannelse VUC HFHF er et hit blandt de unge

De 2-årige HF-kurser hitter for alvor hos de unge videnshungrende danskere, skriver Politiken d. 30. marts.

De unge har for alvor fået øjnene op for de 2-årige HF-kurser.

Efter ansøgningsfristen til videregående uddannelser udløb midt i marts, er landets regioner i fuld gang med at fordele ansøgerne på HF og gymnasier.

Og allerede nu er billedet ret klart. HF hitter. En optælling fra hf2net, der er et samarbejde mellem de største HF-kurser i landet, viser, at unge søger ind på landets HF-kurser i et rekordstort antal. I gennemsnit har 27 procent flere i år søgt om optagelse på den 2-årige uddannelse i forhold til 2009.

»Det er positivt midt i den økonomiske krise og de unges problemer med at finde job, at så mange unge vælger at uddanne sig«, siger Asger Rasmussen, talsmand for hf2net.dk og afdelingsforstander på Fyns HF-kursus.

Det almene gymnasium er dog ikke helt glemt. En opgørelse fra Gymnasieskolernes Rektorforening viser, at gymnasiet næsten har syv procent fremgang på landsplan.

Her kan du læse mere om HF-kurser, VUC'er og voksenuddannelser.

Kilde: Politiken. 30. marts 2010.

Senest opdateret: 30 mar 2010

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide