Gi’ din karriere et boost med udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Vi har samlet 6 gode grunde til, hvorfor det er en god ide! 

Gi’ din karriere et boost med udveksling

Har du overvejet at tage på udveksling? Enten med eller udenom studiet? Det har tit lydt, at udveksling er godt for CV’et og sprogskaberne, men det har været svært at bevise. En evaluering af programmet Erasmus+ viser dog, hvorfor udveksling er så vigtigt.

Udveksling har alle dage været en måde at komme væk fra dagligdagen, få indblik i nye kulturer, opnå ny viden og få nye venner. Der er dog flere gange blevet sået tvivl om, hvorvidt det faktisk giver et forspring på CV’et. En evaluering af Erasmus+ viser dog, at det faktisk hjælper studerendes muligheder for beskæftigelse efter uddannelse - og dette er bare én af de mange ting, et udvekslingsophold giver.

Hos studentum.dk har vi taget et nærmere kig på evalueringen af Erasmus+ samt Uddannelses og forskningsministeriets beskrivelse af undersøgelsen. Læs med herunder, og find frem til, hvad der gør en udveksling så vigtig i dit studieforløb.

Erasmus+ hvad er det egentlig?

Erasmus+ er EU’s uddannelsesprogram, som giver tilskud til europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter i børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser, erhvervsrettede grund- og efteruddannelser såvel som i de videregående uddannelser. Som studerende, vil du nok ofte forbinde Erasmus med den udvekslings type du kan tage gennem dit studie.

Programmet har eksisteret siden 1987, og havde således 30 års fødselsdag i 2017. I løbet af hele programmets løbetid har mere end 130.000 danskere benyttet sig af det.

Hvorfor du skal tage ud?

Du kan helt sikkert komme i tanke om mange grunde til at tage et halvt år til udlandet. Nogle grunde er måske mere faglige end andre. I følge evalueringen, viser det sig, at et ophold i udlandet ikke bare giver bedre muligheder for job efter uddannelsen, men at der er en lang række gode grunde, til at komme afsted.

6 gode grunde til at tage på udveksling:

  • Du opnår et stærkt internationalt udsyn
  • Får styrket dine internationale og sproglige kompetencer
  • Du får indblik i og lærer at sætte pris på kulturelle forskelle
  • Du øger dine faglige og sociale skills
  • Du får en større selvtillid og tro på dig selv
  • Opnå en højere grad af åbenhed og evnen til at løse problemer

Èn ting er altså det sociale, de mange oplevelser og nye venner. Men ifølge undersøgelsen giver en udveksling også masser af faglige kompetencer. 84% af de adspurgte oplever således, at de har opnået større viden og kompetencer inden for deres felt, som de ikke ville have opnået på deres egen skole.

Få både professionelle og personlige kompetencer

Så ønsker du at gro både professionelt og personlig går vejen mod udlandet. En uddannelsesinstitution for højere uddannelser beskriver studerende der har været på udveksling således:

“They grow personally and professionally. The teaching they receive might not be of higher quality, but they are taught in different ways and in a different language. They learn how to be on their own. They have a different glint in their eyes when they return.” - Beneficiary higher education institution.

Samtidig siger 100% af de adspurgte institutioner for højere uddannelser i Danmark, at deres studerende, som har været på udveksling, kommer hjem med stærkere internationale kompetencer - såsom bedre sproglighed, større forståelse for andre lande, viden om arbejdspladskultur i andre lande mv.

Så hvad venter du på?

Mulighederne for at tage på udveksling, eller generelt bare komme ud i verden er mange. Hvad end du vælger Erasmus+ programmet, tager på en udveksling gennem din skole eller vælger at tage afsted uden om studiet, så opnår du nye venner, ny viden om kulturer og faglige kompetencer du kan tage med hjem.

Her på Studentum finder du en masse uddannelser i udlandet. Både hele uddannelser, og kortere ophold. Se dem lige her.

6 grunde til udveksling


Annoncer