Viser 1-6 af 6
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-6 af 6

Hvad er zoneterapi, og hvordan bliver man zoneterapeut?

Drømmer du om at arbejde med mennesker og gøre en forskel? Er du interesseret i, hvordan kroppen fungerer, og hvordan du kan skabe balance med for eksempel zoneterapi? Så er en zoneterapeut uddannelse noget for dig.

Har du for eksempel allerede en uddannelse som fysioterapeut, massør eller akupunktør, så kan det være, at du har lyst til at skifte spor eller inddrage zoneterapien i dit arbejde. Det er oplagt at kombinere flere uddannelser inden for alternativ behandling, da de komplementerer hinanden. 

Anatomi og fysiologi er adgangskrav til zoneterapi uddannelsen

Uddannelsen tager cirka mellem 1 til 2½ år afhængig af, om du vælger at studere zoneterapi via delvis fjernundervisning eller på fuldtid. For at starte på zoneterapeut uddannelsen, skal du have et kursus i anatomi og fysiologi. Ofte vil du tage forløbet i anatomi og fysiologi samme sted som din uddannelse i zoneterapi. Hvis du allerede har anatomi og fysiologi, kan du kontakte zoneterapeutskolen direkte og høre om muligheden for at få merit. 

Zoneterapeuter genopretter balance i kroppen

Zoneterapeut uddannelsen er en af de mest anerkendte alternative behandlingformer i Danmark og bliver brugt i hele verden. Som zoneterapeut genopretter du balancen i kroppen hos din klient. Vores kroppe fungerer som et helhedssystem og hvis der opstår en ubalance i systemet, så kan der opstå for eksempel sygdomme. Med zoneterapi kan du gå ind og hjælpe med at oprette balancen igen.

Zoneterapeut skab balance

Sådan fungerer zoneterapi - reflekszoner under fødderne

Når du arbejder som zoneterapeut, så arbejder du med reflekszoner, der findes under vores fødder. Disse reflekszoner afspejler alle vores organer og herved har du adgang til at mærke, hvor i kroppen der er ubalancer, som du skal behandle med zoneterapi. Du bruger trykkombinationer til at fjerne ømhed og give organerne mulighed for at arbejde som de skal og herved skabe ro og velvære hos din klient.

Med zoneterapi kan du behandle:

  • børn der har problemer med maven, for eksempel kolik eller for tidligt fødte
  • unge der har problemer med hormoner og ubalancer
  • gravide der vil give sig selv omsorg og forberede kroppen på en fødsel
  • personer der har problemer med kroppen eller allergi eller tilbagevendende forkølelse
  • personer der har muskelsmerter og sportsskader.

Zoneterapien kan bruges til hvad som helst og vil altid give kroppen et boost og et skub på vejen mod balance. Du kan med fordel behandle både med zoneterapi og for eksempel akupunktur.

Zoneterapeut - bliv RAB godkendt

Zoneterapeut uddannelsen er RAB godkendt, og det vil sige, at du bliver uddannet Registreret Alternativ Behandler. Du kan læse mere om RAB her. For at blive RAB godkendt skal du have haft sammenlagt 660 lektioner, hvoraf 250 lektioner skal være i zoneterapi. De 660 lektioner kan du tage inden for andre områder af alternativ behandling som for eksempel akupunktur og massage

Teori og praksis på zoneterapeut uddannelsen

Zoneterapuet uddannelsen veksler mellem teori og praksis, og der bliver stillet krav til dig, så du bliver færdiguddannet zoneterapeut og kan arbejde som selvstændig med egen klinik.

Dette lærer du blandt andet på zoneterapeut uddannelsen:

  • meridianlære, 5-element lære og indføring i traditionel kinesisk medicin (TKM)
  • kost, vitamin- og minerallære
  • psykologi
  • organrelaterede muskler
  • spædbørnszoneterapi, barnløshed
  • fødsler
  • biopatiske grundprincipper
  • hvordan du skriver journal
  • sportsskader og massage
  • visuel diagnose, orientalsk diagnose
  • etik inden for faget
  • regnskab og markedsføring

Under din zoneterapeut uddannelse vil du have mulighed for at skabe kontakt til kommende klienter, da du også skal behandle under uddannelsen. Det klæder dig på, til du er færdiguddannet i zoneterapi og måske vil starte egen klinik. 

Hvor stammer zoneterapien fra?

Zoneterapien er en gammel metode, som er blevet brugt i tusinde år til at behandle smerter ved hjælp af tryk og massage på fødderne. Det er den amerikanske læge, William Fitzgerald, som har grundlagt den zoneterapi, vi kender til i dag. Han udgav bogen 'Zone Therapy' i 1917, og det var den første bog om zoneterapi, hvor han beskriver de såkaldte reflekszoner under fødderne. 

Zoneterapien kom til Europa i 1960'erne og til Danmark i 1970'erne. Det er fysioterapeuten, Lis Andersen, som introducerede zoneterapien i Danmark, og hun har også skrevet bogen 'Håndbog i zoneterapi'. 

Vil du vide mere om uddannelserne til zoneterapeut, så kontakt en af skolerne i listen ovenfor!

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12