Du er klar til STX!

Måske er du er frisk på at blive udfordret på det faglige, du er måske glad for at læse og du bliver motiveret og inspireret, når du laver skolearbejde. Du interesserer dig måske for mennesker, samfund, sprog, historie og sport, og drømmer måske om, at tage en videregående uddannelse, som giver dig mulighed for at arbejde med det du drømmer om i fremtiden. Læs mere her om, hvorfor du er klar til STX!

Du er klar til STX!

Du er klar til STX!

Du har svaret, at du er frisk på at blive udfordret på det faglige, du er måske glad for at læse og du bliver motiveret og inspireret, når du laver skolearbejde. Du interesserer dig måske for mennesker, samfund, sprog, historie og sport, og drømmer måske om, at tage en videregående uddannelse, som giver dig mulighed for at arbejde med det du drømmer om i fremtiden. Så er en almen studentereksamen (STX) måske det rette for dig!

STX er en 3-årig gymnasial uddannelse, som består af en bred vifte af fag inden for samfundsvidenskab, humaniora og naturvidenskab. Du får mulighed for selv at vælge nogle fag, men der vil også være obligatoriske fag. Ofte er der gode muligheder for, at tilmelde sig klubber, sociale arrangementer, festudvalg og meget mere, som du kan få glæde af ved siden af skoletiden.

Læs mere om, hvad man kan med en STX her.

Læs mere om STX her

Herunder kan du se eksempler på videregående uddannelser, som man kan tage med en STX:


Forhåbentlig er du blevet klogere ved at have taget denne test, men husk altid at snakke med enten forældre, skolelederen eller en lærer på din skole omkring dine overvejelser efter 9. Klasse. Og husk altid at gøre, hvad du interesserer dig for, og hvad du selv synes er bedst for dig!


Stadig nysgerrig på dine muligheder? Læs om andre ungdomsuddannelser her!

Ungdomsuddannelser


Annoncer