Hillerød som studieby

Er du i tvivl om, hvilken by du skal studere i? Og ikke mindst hvad du skal studere? I denne artikel kan du blive klogere på Hillerød som studieby, og hvad der er af muligheder for dig.

Hillerød som studieby

Står du og overvejer, hvilken uddannelse du skal vælge? Og er du i tvivl om, hvilke byer man kan studere i? Når man skal vælge uddannelse, er det vigtigt for mange unge, hvor de skal studere. Læs med her, hvor du kan blive klogere på, hvad Hillerød som studieby har af muligheder for dig.

Hillerød er kendt som hjertet i Nordsjælland. Udover gode uddannelses- og jobmuligheder kan du finde alt inden for shopping, som du behøver og meget mere! Du kan tage med familien eller hele studiegruppen på café med udsigt til det famøse Frederiksborg slot, eller gå til en sport af interesse i fritiden.

Men hvad kan man lave i Hillerød? Og hvordan er studiemiljøet og bylivet i Hillerød? Det kan være noget af det, du undrer dig over, når du skal vælge studieby. Læs med her, og bliv inspireret og klogere på, hvad Hillerød som studieby kan!

5 grunde til at studere i Hillerød

Hvad kan jeg studere i Hillerød

Studiemiljø

Bolig i Hillerød

Byliv i Hillerød

Karriere og studiejob

Hvad kan man lave i Hillerød?

Hillerød - en idrætsby

5 grunde til at studere i Hillerød

1. Nordsjællands hovedstad og knudepunkt 

Hillerød er en af Danmarks større byer og ligger i Nordsjælland. Hillerød har forbindelser til næsten hele Nordsjælland, og er kendt for at være Nordsjællands hovedstad. Hillerød er byen, som andre fra de omkring liggende byer kommer til forat shoppe og nyde byens fantastiske natur og byliv.

2. Kongelig historie og kultur

Hillerød er også kendt som Frederiksborg, fordi byen blev grundlagt af Kong Frederik 2., og han begyndte byggeriet af Frederiksborg slot. Byen er derfor kendt for sit fine slot, og slotsparken og skoven, som ligger tæt op ad slottet. Hillerød er derfor en charmerende by at bo og studere i, som trods gammel historik og kultur rummer masser af moderne byliv.

3. Praktik og karrieremuligheder

På uddannelsesstederne i Hillerød er der ofte mulighed for at komme i praktik under uddannelsesforløbet. Dette er der mange unge studerende, som udnytter til at få kontakter i erhvervslivet. På denne måde har man en stor chance for at få et relevant job under eller efter sin uddannelse. Der er også massere af ledige jobs i Hillerød, både deltidsjobb, studiejobs og fuldtidsstillinger. Du kan altså med ro i maven studere og arbejde i Hillerød!

4. Natur og kultur oplevelser

I hillerød og omkring findes helt fantastisk natur. Gribskov er en af Danmarks største skove, hvor du kan cykle ud, eller gå en tur med hunden. Der findes også masser af kultur oplevelser, såsom koncerter og foredrag, samt shows på den helt nye Royal Stage. Tag studievennerne med til koncert eller komedie show, eller tag en tur i skoven eller ved slottet ud nyd Hillerød!

5. Shopping og erhverv

Gå nogle hundrede meter ned ad gågaden i Hillerød og oplev Slotsarkaderne, hvor du finder et hav af spektakulære butikker. Du finder alt, hvad du skal bruge i store butikker eller små special butikker. I industrikvarteret finder du en masse virksomheder og erhverv. Hillerød som studieby er helt optimal for dig som studerende at få en god studietid, og hvis du har lyst, en god fremtid!

Hvad kan jeg studere i Hillerød

I Hillerød kan du finde følgende uddannelser

  • Erhvervsakademiuddannelser
  • Professions bachelor uddannelse 
  • Social- og sundhedsuddannelser
  • Kosmetologuddannelse

På erhvervsuddannelserne kan du eksempelvis blive markedsføringsøkonom, financial controller, serviceøkonom eller handelsøkonom. Hvis du interesserer dig for, at hjælpe andre mennesker og sundhed, kan du eksempelvis tage en uddannelse til sygeplejerske, SOSU assistent eller psykomotorisk terapeut på en professionsbachelor. Du kan også blive kosmetolog på Nordsjællands kosmetologskole, som er en privat uddannelse. Alt det og mange flere uddannelser har du mulighed for at tage i Hillerød!

Studiemiljø

Studiemiljøet i Hillerød er helt optimalt for både til fest og farver med vennerne, og til et hyggeligt studiemøde på en af de mange caféer eller på uddannelsesstedernes gode studiesteder.

På Københavns professionshøjskolen Campus Nordsjælland er der et hav af aktiviteter og faciliteter, som gør studietiden til en god oplevelse. Når du ikke studere, kan du eksempelvis benytte studiecaféen, biblioteket, motionsrummet eler mediecentret. Hver fredag er der fredagsbar, hvor alle de studerende kan mødes og feste eller hyggesnakke. En rigtig god måde at lære hinanden og nye mennesker at kende! Også på CphBusiness i Hillerød er du omgivet af helt nye lokaler og massere af gode læsespots, og hyggekroge.

Hillerød er en by i udvikling, og du har massere af mulighed for at smutte ned i gågaden med studievennerne og hygge jer efter skole, eller sidde og arbejde på en gruppeopgave.

Bolig i Hillerød

Overvejer du at bo i Hillerød? Og vil du gerne bo tæt på dit uddannelsessted? Så har du rigtig mange muligheder for netop dette i Hillerød.

I Hillerød kan du finde lejeboliger fra helt ned til 2.000 kr og op til omkring 15.000 kr om måneden. Men bare rolig! Grunden til flere dyre priser for lejeboliger i Hillerød er, at byen er i stor vækst og udvikling, og mange er begyndt at flytte til Hillerød. Derfor findes der massere af nybyggede lejligheder, men god udsigt og byens flotte slot, gågade og slotspark. Du har derfor god mulighed for at finde en lejebolig, som er helt ny og istandsat, eller finde en billigere studiebolig, hvor tingene stadig kan løbe rundt. De fleste lejligheder i Hillerød ligger meget tæt på uddannelsesstederne, og du kan derfor nemt cykle rundt eller tage bussen til studie. Hillerød er en by fuld af fornyelse og forandring, og du har derfor helt optimale muligheder for at finde en lejebolig i Hillerød!

Byliv i Hillerød

Hjertet af Nordsjælland Hillerød er fyldt af byliv i alle aldre og især unge mennesker. Du kan finde en restaurant eller café til enhver lejlighed eller prøve det helt nye madmarked af. Udover en masse spisesteder, hvor du kan gå på date eller sidde med studievennerne, er der også gode barer. Du kan eksempelvis tage ud og danse eller feste på Old Irish Pub eller drikke gode øl på Crane Brothers. Hillerøds byliv bærer også præg af de gode shopping muligheder, som du kan få i gågaden eller i shoppingcentret Slotsarkaderne. 

Karriere og studiejob

Ønsker du et studiejob mens du studerer? Og er det vigtigt for dig med gode karrieremuligheder efter du er færdiguddannet? Så har Hillerød også på job- og karrierefronten gode muligheder for dig. I dag er der omkring 3000 ledige job i Hillerød. Dette gælder både deltidsjobs, studiejobs og fuldtidsstillinger. Når du er færdiguddannet har du gode muligheder i nogle af Danmarks største virksomheder, som blandt andet er at finde i Hillerød. Novo Nordisk i Hillerød, er en medicinalvirksomhed, som ofte kan tilbyde jobs inden for mange forskellige slags stillinger. ATP, en af Danmarks største pensions- og administrationsselskaber ligger også i Hillerød. Derudover findes mange virksomheder, butikker og meget mere, som du kan søge jobs i, når du er færdiguddannet. Flere af uddannelser i Hillerød har praktik under uddannelsesforløbet, og der er mange studerende som derigennem får gode muligheder for at få job i samme virksomhed efter praktikforløbet.

Du har derfor helt sensationelle job- og karrieremuligheder i Hillerød - både under og efter din uddannelse!

Hvad kan man lave i Hillerød?

Hillerød er den tredje største by i Region Hovedstaden og består af omkring 33.698 indbyggere. Byen er kendt for det spektakulære slot, Frederiksborg Slot, som både lokale og turister går ture ved. Slottet er lavet til Nationalhistorisk Museum, og du kan komme ind og se, hvordan de kongelige boede førhen. Du kan også se den sensationelle slotskirke, som er kendt for sin smukke udsmykning. 

Tag eksempelvis til foredrag eller koncerter på Royal Stage, hvor du enten kan blive klogere på business, psykologi og andre interesser eller blive musikalsk opløftet. Royal Stage byder også på jagt og våben messer, og andre fashion messer, hvor du kan blive inspireret eller shoppe udsalgsvarer.

Hillerød er knudepunktet i Nordsjælland, hvor du let kan opleve resten af Nordsjælland med bus, tog eller bil fra Hillerød by. Du kan tage ud til nogle af Danmarks største søer, og sejle i kano eller kajak. Tag til nogle af nordsjællands fine strande, bade og skab fantastiske sommerminder.

Hillerød rummer masser af aktiviteter, både til hverdags formål og til fritiden og weekenden. Få nogle spændende og helt igennem succesfulde år i Hillerød, mens du studerer!

Hillerød - en idrætsby

Hillerød er en idrætsby. Du har alverden muligheder for at dyrke sport, idræt og fritidsaktiviteter. I 2019 har Hillerød kommune indgået en aftale med Team Danmark, som skal være med til at sikre, at atleter kan få de bedste muligheder for udvikling inden for deres sport. Team Danmark kan eksempelvis give dig mere tid gennem studiet til at dyrke din sport, uden at du skal udskyde dit studie. 

Hillerød har som nævnt en masse forskellige sportsaktiviteter. Mange af dem finder du i FrederiksborgCentre og Royal Staget, som rummer 5 haller, hvor du kan spille håndbold, fodbold, basketball, volleyball, tennis, badminton og meget mere. Du finder også 4 kampsportslokaler, bokselokale med boksering, bordtennishal, tennishal og en stor svømmehal.

Derudover findes der spejderklubber, klaverfabrikken, hvor der er teater, musik og kunst, smuk natur med optimale muligheder for aktiviteter såsom mountainbike, frisbee golf og meget mere!

Der er massere af aktiviteter, som kan gøre din studietid i Hillerød til et sprudlende og forfriskende liv!

Find din uddannelse i Hillerød her

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer