Mød en multimediedesignstuderende

På multimediedesignuddannelsen arbejder man med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Du kan læse Johannes beretning om, hvordan det er at gå på en toårig erhvervsuddannelse!




Multimediedesignstuderende
  • Johanne
  • Erhvervsakademiet Aarhus
  • Varighed: 2 år


Hvad handler multimediedesignuddannelsen om?

På uddannelsen arbejder vi med brugergrænsefladedesign (UI), brugeroplevelser (UX), webudvikling i form af kodning, indholdsproduktion til digitale medier, teknologi og forretningsforståelse. Vi arbejder stort set altid med virkelige cases med problemstillinger som vi skal løse.


Hvorfor valgte du at starte på multimediedesignuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus?

Jeg valgte at starte på multimediedesign, fordi jeg altid har lært bedst ved at arbejde både teoretisk og praktisk. Jeg har været meget i tvivl om, hvor jeg skulle læse, da jeg altid har set mig selv som en ”uni”-pige og at det var det rigtige valg. Men jeg kunne mærke, at det ikke føltes rigtig for mig, og derfor undersøgte jeg andre muligheder indenfor IT, marketing og medie-uddannelser. Da jeg havde læst om Erhvervsakademi Aarhus, tog jeg derud og talte med en vejleder om multimediedesign, og var virkelig begejstret for både uddannelsen og studiemiljøet. Jeg har altid brændt for at skabe, forbedre eller optimere koncepter, og det at kunne gøre noget bedre og føre det i en positiv retning. Og det må man sige at vi gøre på denne her uddannelse!


Hvordan har det været at starte på din uddannelse? 

Det var en rigtig god start med en rigtig god klasse. Vi var meget forskellige, men ønskede alle at få et godt socialt fællesskab, så det dyrkede vi virkelig meget. Man skal ikke forvente at opstarten er lige som på universitetet, hvor der er sat 2 uger af til den vildeste introuge. Der er sat én uge af med fede aktiviteter og tutorer, og så handler det om selv at tage ansvar for at bidrage og deltage, så klassen har et godt sammenhold inden undervisningen starter.


Hvordan er multimediedesignuddannelsen opbygget?

Uddannelsen er bygget op om fire semestre. De første to semestre handler om at få hele værkstøjskassen ift. design og programmering af digitale brugergrænseflader- og digital indhold.

På det tredje semester kan du vælge et af følgende valgfag: Frontend udvikling. Content creation og UX. På fjerde semester skal man i praktik i en virksomhed eller sin egen virksomhed og derefter skrive sin hovedopgave.


Hvordan er studiemiljøet på multimediedesignuddannelsen?

Studiemiljøet er rigtig godt. Du er i en klasse, hvor man fast er 25-30 mennesker, så man får et rigtig godt forhold til hinanden. Skolen og aktivitetsudvalget, der hedder Protolap, afholder en masse aktiviteter, fredagsbare og workshops, så du får alle muligheder for et godt studiemiljø. Men vigtigst af alt er dit eget engagement og bidrag til fællesskabet!


Hvordan har det været at gå til eksamen?

Det har faktisk været nogle rigtige gode oplevelser. Eksamensperioderne er dog travle, hvor vi stort set altid skulle aflevere både en skriftlig rapport, designe og udvikle et produkt som vi skulle eksamineres i mundtligt. Jeg har aldrig brudt mig om mundtlige eksaminer, men uddannelsen gør, at vi prøver flere forskellige mundtlige eksamensformer - både individuelt, i gruppe og som fremlæggelse foran klassen eller klasser, og det har virkelig styrket mine mundtlige præsentationer.


Hvad er de tre bedste ting ved din uddannelse?

De tre bedste ting ved uddannelsen er, hvor meget vi lærer på meget kort tid, den teoretiske undervisning kombineret med det praktiske arbejde og det moderne arbejdsmiljø.


Hvad kan være udfordrende ved uddannelsen?

Noget jeg synes, der har været udfordrende ved uddannelsen er, at der er enormt mange projekter med deadlines og afleveringer. Det er selvfølgelig fedt da vi så får brugt undervisningen i praksis, men det kan til tider være hårdt hele tiden at skulle præstere og levere så ofte. I de perioder er det vigtigt bare holde ud, for det gavner en i sidste ende, og man skal nok komme i mål med det hele alligevel.

For nogle har det været meget udfordrende, at vi skulle i skole hver dag fra 8-14 cirka. Selve undervisningen er virkelig vigtigt, for at kunne få det optimale ud af undervisningen og generelt gennemføre uddannelsen. Jeg synes det har været rart, for så har jeg jeg haft en rytme i hverdagen.


Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at gå samme vej som dig?

Jeg har været enormt glad for min uddannelse og jeg har lært rigtig meget på trods af, at uddannelsen kun er 2 år. Et godt råd ville være at være nysgerrig og open minded på nye retninger på uddannelsen. Jeg startede med at tro at jeg ville gå content og marketingretningen og ALDRIG kode. Men det er endt med at jeg valgte frontend udvikling på tredje semester og har været enormt glad for det og de mange muligheder det har givet mig fremadrettet!


Hvad er dine fremtidsdrømme, når du er færdiguddannet?

På grund af mit valgfag på tredje semester om frontend udvikling og UX design drømmer jeg om at komme ind i bureauverdenen og blive en kanon dygtig UX designer. Jeg har fået en enormt god tværfaglighed mellem UX-design og frontend udvikling, og det tror jeg kan gavne mig meget i min fremtidige karriere.

Vil du vide mere om dine job og lønmuligheder som uddannet multimediedesigner? Tjek vores job og løn sektion!

Klik for job og løn



Find din uddannelse inden for multimediedesign

Læs mere om Erhvervsakademiet Aarhus


Annoncer