Theis Agger Pape, Konsulent, KL

Theis fortæller her om sit arbejde som konsulent i KL’s økonomiske sekretariat. Her kredser hans primære arbejdsopgaver sig om kommunernes økonomi på et generelt plan.

KL
Konsulent
  • Theis Agger Pape
  • 27 år
  • Ansat siden marts 2018
  • Cand.Polit, KU

  • Kan du kort beskrive det arbejdsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som konsulent i KL’s økonomiske sekretariat. Mine primære arbejdsopgaver kredser sig om kommunernes økonomi på et generelt plan - lige fra en økonomiaftale over budgettet til det endelige regnskabsresultat. Derudover har jeg også fingrene nede i den økonomiske og styringsmæssige del af integrationsområdet samt data på beskæftigelsesområdet.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Noget af det mest spændende ved mit arbejde er, at jeg er så tæt på de politiske beslutninger. Det materiale, jeg er med til at udarbejde og producere i samarbejde med mine kollegaer, skal ofte danne grundlag for en forhandling eller en politisk beslutning, og det sætter store krav til det, der leveres fra vores side.

Som økonom er det mest udfordrende nok også det, jeg finder mest spændende. Jeg synes eksempelvis, at det er rigtig spændende at være med til at formulere og formidle materiale til politiske forhandlinger, men jeg kommer fra en verden af græske bogstaver og teoretisk matematik med næsen solidt placeret i programmering. Derfor kan det godt være udfordrende at skulle omstille sig til at formulere og formidle på skrift, således at alle forstår budskabet og pointerne.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet Cand.Polit fra Københavns Universitet. Der er som udgangspunkt ikke nogle fag på hverken kandidaten eller bacheloren, som jeg decideret anvender i min hverdag - eller det skulle lige være fag om forvaltningsret og offentlig forvaltning.

Ellers har jeg gennem mit studie fået en alsidig værktøjskasse, hvorfra jeg kan tilgå forskellige problemstillinger. Det gælder eksempelvis den analytiske og strukturerede tilgang til problemer, hvor jeg har lært at identificere korrekte problemstillinger for derefter at gå analytisk til værks i forhold til at belyse og komme med løsninger på problemet. Det er en meget stringent tilgang, som gør sig gældende i alle økonomiens fag, og som man derfor i løbet af studiet får arbejdet ind under huden.

Min viden omkring data og anvendelsen af denne kommer også i spil i min hverdag, og helt konkret er visualiseringen af data og tal et meget essentielt redskab for mig.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde?

For det første er det som forholdsvis nyuddannet vigtigt for mig at være i et stærkt fagligt miljø, hvor den personlige udvikling ikke drukner i faste ritualer og sagsgange. Her synes jeg, at KL leverer varen, og der er plads til, at jeg får ansvar i mit arbejde og en hverdag, som ikke er skåret i sten.

For det andet er det vigtigt, at jeg er i en position, hvor jeg kan være med til at gøre en forskel. Jeg behøver ikke redde verden, men jeg er meget glad for, at jeg i KL kan være med til at sikre de bedste rammer og arbejdsbetingelser for kommunerne. Kommunerne er trods alt den første linje i det danske velfærdssystem, som borgerne møder. Jeg motiveres ikke af at skabe profit i den klassiske forstand, men i højere grad af at sikre gode økonomiske vilkår for kommunerne, så de kan gøre en forskel for borgerne.

For det tredje er jeg glad for at være ansat på en arbejdsplads, hvor vi ofte møder nye mennesker, og hvor de forskellige fagligheder skal finde løsninger sammen.

  • Hvorfor er KL en attraktiv organisation for dig at arbejde i?

KL er en organisation med højt til loftet, der kombinerer høj faglighed med frie, fleksible rammer. Derudover er det dejligt at gå på arbejde med en masse kollegaer, der alle brænder for nærdemokratiet, og som ønsker at lykkes på kommunernes vegne.

Læs mere om KL

Mød andre kandidater fra KL


Annoncer