Mød Maja fra Ry Højskole

Læs interviewet med Maja fra Ry Højskole, og bliv klogere på hverdagen på højskolen. Hun har både haft teater og friluftsliv, og deler ud af sine erfaringer og tid på skolen.

Maja fra Ry højskole

Ry Højskole er en af Danmarks ældste højskoler med en stærk tradition for at udfordre elevernes liv og holdninger. Vi har haft fornøjelsen af at tale med Maja, som i øjeblikket er elev på højskolen. I interviewet fortæller Maja om sine oplevelser på højskolen og hvordan hun har fået mulighed for at udforske sine interesser og møde spændende mennesker. Læs med og bliv inspireret af Ry Højskoles unikke fællesskab og mangfoldige undervisningstilbud.



Hvilken højskole går du på, og hvad er dit hovedfag?


Jeg går på Ry Højskole, og havde teater i første periode. I anden periode har jeg friluftsliv.

Hvorfor ville du på højskole, og hvorfor valgte du x som højskole?

Jeg ville på højskole, fordi jeg efter at have været på efterskole savnede hele fællesskabsonden, samt den hverdag man får. Jeg fandt Ry Højskole gennem en masse søgning. Jeg søgte en højskole hvor jeg havde mulighed for at udfolde mig kreativt, bevæge mig og møde mange forskellige slags mennesker. Ry Højskole har mange forskellige hovedfag, og derfor en god blanding af mange forskellige mennesker!

Hvordan er miljøet / fællesskabet på din højskole?

Der er et meget igangsættende og frisk miljø på højskolen. Hver dag er der arrangeret træning, impro, strikkehygge, cykelture, film m.m. uden for undervisningen. Det skaber et mega godt fællesskab. Alle vil gerne inkludere alle, og der er rig mulighed for at igangsætte hvad man nu kunne have lyst til.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på din højskole?

En typisk dag for mig på Ry Højskole starter med morgenmad 7.30-8, derefter har vi morgensamling, hvor en af eleverne eller lærerne fortæller om et emne de finder særlig interessant. Bagefter begynder undervisningen, hvor jeg har friluftsliv og et valgfag. Valgfaget kunne for eksempel være dans eller keramik. Om aftenen deltager jeg så i de ting der arrangeres af eleverne.

Hvad er det bedste ved opholdet?

Det bedste ved opholdet er helt klart alle de fede oplevelser man får sammen! Både i og uden for undervisningen og til festerne. Hver weekend arrangeres af en husgruppe, så der er altid tema og gang i den. Der er altid noget at være med til, og det er mega fedt!

Skal du eller har du været på studietur med din højskole? Hvorhen? Fortæl om turen?

Jeg har været en tur i Berlin med højskolen. Vi var afsted en uge, hvor hver dag var delt ind i workshops, så man ikke var mere end 12 mennesker sammen et sted. Det gav en helt særlig stemning og mulighed for at blive blandet med nogle af dem man ikke har snakket så meget med på højskolen. Der var også meget frihed, hvor vi havde mulighed for at udforske byen på helt egen hånd, og gøre turen til præcis det vi ønskede.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg synes man skal tage på højskole, for at møde nye mennesker og få en masse gode relationer. Jeg synes også man skal tage på højskole for oplevelserne. Man oplever så meget fedt på højskole! Og så er mit råd, at man skal respektere sin krop og tage pauser når man har brug for det. 


Er du også interesseret i Ry Højskole?

Læs mere om skolen her

Emilia Pedersen

Emilia Pedersen

Digital Content Editor (Vis mere)
Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur. (Mindre)

Omkring

Emilia arbejder som Digital Content Editor på studentum.dk. Emilia er blandt andet ekspert i kreative uddannelser, og så er hun skarp på barselsreglerne. Hun har en kandidat fra Københavns Universitet i Visuel Kultur.

Annoncer