Mød Maria fra Askov Højskole

"Da jeg besøgte Askov Højskole for at få en rundvisning, kunne jeg mærke, at det var det rigtige for mig." Her kan du læse meget mere om Marias tid på Askov Højskole.

Mød Maria fra Askov Højskole

Skal der ske lidt nyt i tilværelsen? Måske overvejer du at tage på et højskoleophold? Så er du landet det helt rigtige sted! Her vil Maria give dig et indblik i, hvordan hendes højskoleophold på Askov Højskole har været. Hun vil desuden dele sine bedste råd til dig, der overvejer at tage på højskole, og hun fortæller, hvorfor hun selv ville på højskole.


Hvorfor valgte du netop Askov Højskole?

Jeg ville gerne finde ud af, om film var noget for mig, så jeg kiggede på forskellige højskoler med filmlinje. Da jeg besøgte Askov Højskole for at få en rundvisning, kunne jeg mærke, at det var det rigtige for mig. Filmlæreren Ditte viste rundt og fortalte, og det virkede til at være et fedt sted. Jeg har gået på efterskole, og jeg ville gerne have alt det sociale fra efterskole igen, og det får man på højskole. Bare uden eksamen og så kan man fordybe sig i det fag, man synes er interessant. 

Hvordan er fællesskabet på Askov Højskole? 

Vi er som én stor familie. Man lærer hurtigt hinanden at kende og bliver tætte med hinanden på en anden måde end gymnasiet. På højskole ser man hinanden i alle mulige situationer. Vi er et lidt stille hold, og vi har det rigtigt godt sammen. Der er selvfølgelig nogen, man er mere sammen med end andre, men alle kan snakke sammen, og der er plads til alle i fællesskabet. For mig et det helt perfekt, at vi ikke er et stort sted. 

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Askov Højskole?

Jeg står op klokken 7.20. Vi er tre, der deler bad, og vi har aftalt, hvad tid vi hver især kan bruge badeværelset. Klokken 8 er der morgenmad og morgensamling fra 8.30-9.00. Derefter har vi linjefag hele formiddagen – med en formiddagspause, hvor de fleste plejer at gå over i spisesalen og få lidt at spise. Om eftermiddagen har vi fx fællesfag og valgfag og sidst på eftermiddagen har vi fri, hvor der er tid til at slappe af. Så sidder vi måske i fællesrummet og snakker, ser lidt serier eller laver noget kreativt. Jeg er også med på vinterbadeholdet, hvor vi kører ud til Kolding Fjord for at hoppe i vandet. Af valgfag har jeg haft podcast, foto, keramik, tegning og et fag, der hedder ’Stræk og styrk’.

Vi er som én stor familie. Man lærer hurtigt hinanden at kende og bliver tætte med hinanden på en anden måde end gymnasiet.

Hvad er det bedste ved opholdet på Askov Højskole?

Vennerne. Det bedste er de venskaber, man får og alt det sociale. At der hele tiden er nogen omkring én. Man kan godt trække sig, hvis man har brug for det, men der er hele tiden nogen, der er opmærksomme på, hvordan man har det.
Det er også dejligt, at vi har så mange timer med linjefag, så man kan lave nogle fede ting og fordybe sig.

Hvordan var din studietur med Askov Højskole?

Vi var på Færøerne, og det var rigtig fedt, for det er ikke lige et sted, man normalt selv tager hen, og det var meget anderledes end noget andet, jeg har oplevet. Vi fik lov til at smage på noget af maden deroppe, og jeg spiste et fåreøje – det smagte bare lidt som brusk fra en kylling. Jeg fik i hvert fald prøvet nogle grænser af. Og så var det bare dejligt at være af sted med alle dem, man er sammen med. 

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Fordi det er så fedt. Man får venner for livet – lidt kliche, men det gør man. Man får et helt særligt fællesskab og kommer ind i en boble og kan glemme alt andet og for et øjeblik give slip på alle de ting, man ellers har i sit liv – alle ’voksentingene’.  

Hvis der er et fag eller noget, man godt vil have tjekket ud, kan man jo netop prøve ting af på højskole. Både hvis det er noget, man overvejer at uddanne sig til og hvis man bare er nysgerrig – det gælder både linjefag og valgfag.  

Gode råd: Vær open minded og vær dig selv. Jeg syntes, det var hårdt de første to dage, fordi der var så meget, der var anderledes. Men ved at blive i det og kaste mig ud i det, fandt jeg jo ud af, at det bare var fedt. Så man skal turde kaste sig ud i det og lige holde ud i de første hårde dage – det er det værd, fordi det bliver så fedt.  

Er du interesseret i at gå på Askov Højskole?

Læs mere om Askov Højskole

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer