Mød Andreas fra Askov Højskole

"Det er meget socialt at være på højskole, og man lærer om sig selv og sine egne og andres grænser." På siden her kan du læse mere om Andreas' ophold på Askov Højskole.

Mød Andreas fra Askov Højskole

Skal der ske lidt nyt i hverdagen? Måske overvejer du at tage på et højskoleophold? Så er du det helt rigtige sted! Læs med her, hvor Andreas vil fortælle dig om sit højskoleophold på Askov Højskole. Her vil Andreas også dele sine anbefalinger til dig, der sidder og overvejer et højskoleophold, samt hvorfor Andreas selv valgte at tage på højskole. Læs meget mere i artiklen her, og bliv klogere på, hvad du kan forvente dig af et højskoleophold. 


Hvorfor valgte du netop Askov Højskole?

Jeg var i gang med kandidatstudiet på datalogi, men blev ramt af stress. Så jeg havde brug for en pause og havde i forvejen tænkt, at jeg gerne ville på højskole. Jeg er gået direkte igennem hele skolesystemet, så jeg havde også brug for at lave noget andet og få nogle andre input. Jeg ville gerne have Game Design, og da dette var en mulighed i forhold til linjefag på Askov, faldt valget på lige præcis denne højskole.

Hvordan er miljøet på Askov Højskole? 

På Askov Højskole er vi alle sammen venner med hinanden. Vi er et mindre hold, og det har været rigtig fint for mig. I vores boområde har vi et stort fællesrum, hvor man bare kan sætte sig ud og være sammen med de andre og hygge sig, og det gør vi rigtig meget. Det er fint, at der også er mulighed for at finde pauser, hvor vi bare kan sidde og snakke.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Askov Højskole?

Først er der jo morgenmad og morgensamling, og så er der som oftest linjefag om formiddagen. Vi har også fællesfag og valgfag. Sidst på eftermiddagen har vi fri, og der sidder vi tit i fællesrummet og hygger. Mange gange finder vi også selv på en aktivitet. Det kan være at gå en tur eller tage i svømmehallen. Nogle gange sætter jeg mig også op i Game Design-lokalet og gamer lidt for at slappe af, men fordi der også er andre i lokalet, er der også noget fællesskab i det i forhold til at sidde hjemme på sit eget værelse og game.

Mit råd er: Tag af sted!
Jeg er ikke særlig udadvendt, men jeg har alligevel trivedes fint i at være på højskole.

Hvad er det bedste ved opholdet på Askov Højskole?

Det bedste ved mit højskoleophold på Askov Højskole er helt sikkert de venskaber, som jeg har fået ud af det. At man altid er i nærheden af hinanden. Man kan bare sætte sig ned i fællesrummet, så er der nogle at være sammen med – uden at man først skal lave ’legeaftaler’. 

Hvordan var din studietur med Askov Højskole?

I løbet af opholdet har vi været en tur på Færøerne. Det var en meget god tur.
Der var et godt miks af natur, kultur og tid til at opleve på egen hånd. Vi var hjemme hos en færing og smage nogle af deres specialiteter og prøve at danse folkedans. Så det var en super tur.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Det er godt for sindet, fordi der ikke er så meget fart på, og man kan ikke dumpe. Man lærer meget, som man ikke lærer i det almindelige undervisningssystem. Man lærer om nogle andre aspekter af livet, end man ellers gør i skolen og uddannelsessystemet. Det er meget socialt at være på højskole, og man lærer om sig selv og sine egne og andres grænser.  

Mit råd er: Tag af sted. Jeg er ikke særlig udadvendt, men jeg har alligevel trivedes fint i at være på højskole. Vi er flere på holdet, der ikke er så udadvendte, men det fungerer så fint, og at være på højskole er en god mulighed for at træne i at være i større forsamlinger og opleve, at det er ok.  

Er du interesseret i at gå på Askov Højskole?

Læs mere om Askov Højskole

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Specialist hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer