Derfor skal du tage din uddannelse online

Er du et morgenmenneske eller en natugle? På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Se nogle af dine muligheder for online uddannelse her.

Studerende på Skive College

Er du et morgenmenneske eller en natugle? Hvornår koncentrere du dig bedst? Når du går i skole, vælger du ikke altid hvornår du skal være til stede. Medmindre du faktisk vælger en online uddannelse.

På en online uddannelse har du mulighed for at tilrettelægge dit eget skema. Hvad end du er på udkig efter en hel ungdomsuddannelse eller gerne vil supplere din STX-eksamen, så har du gode muligheder. På Skive College har du mulighed for at tage både enkeltfag, 5-ugers-EUS-forløb, samt EUX-EUD grundforløb online.

Vi har derfor taget en snak med to elever fra Skive College, der går på henholdsvis 5 ugers EUS online og EUX-EUD online, for at høre lidt om, hvorfor de har valgt den vej, og hvorfor en online uddannelse er en god ide.

Se alle uddannelserne fra Skive College her

Vælg selv hvornår du vil lære

Når du vælger at tage din uddannelse online, kan du, til et vist omfang, ofte selv vælge hvornår du har lyst til at lære. Det betyder, at du kan tage din uddannelse samtidig med at du arbejder eller dyrker din interesse eller sport på et højt plan.

Mange som står overfor valget mellem skole og online uddannelse, er måske bange for at det går udover interaktionen mellem lærer og elever. Men flere undersøgelser viser faktisk, at det kan være med til at forbedrer interaktionen, da alle parter måske også er opmærksomme på, at interaktionen bliver nødt til at fungere.

På Skive College, giver online forløb som 5 ugers EUS online og EUX online dig mulighed for, at blive klar til en praktikplads efterfølgende. Når du starter i praktik, vil du også have mulighed for at gennemføre skoleperioderne online gennem Skive College.

Læs mere om hvert forløb herunder, hvor du også møder Karsten Bressen og Sanne Konradsen, der begge er elever på Skive College.

EUS online

EUS online forløbet på 5 uger er for dig, der allerede har en eksamen fra STX eller HTX, og drømmer om at gøre karriere inden for kontor, handel eller detailbranchen. Med et forløb på 5 eller 10 uger får du et optimalt springbræt til en praktikplads i erhvervslivet.

Ved at tage EUS forløbet online, vil al undervisningsmateriale være tilgængelig for dig online, ligesom at din eksamen også foregår online. Det er altså en meget fleksibel undervisningsform, der til gengæld også kræver en god portion selvdisciplin og struktur. Du kommer nemlig til at fremlægge en række opgaver online for din underviser.

Efter onlineforløbet er du klar til at komme ud på elevplads - også kaldt hovedforløbet - som i de fleste tilfælde tager to år.

Vi har taget en snak med Karsten Bressen, som er i gang med 5 ugers EUS forløb indenfor Handel. Han valgte at tage uddannelsen online, da han samtidig er i gang på pædagoguddannelsen, og derfor ikke havde tid til at deltage i normal undervisning. Samtidig vidste han, at han gerne ville en fremtid inden for handel og salg.

“Det gode ved onlineforløbet er, at man får gennemgået fagene hurtigt, præcist og effektivt, spildtid er der ikke meget af. Forventningerne er høje og der er afleveringsfrister der skal overholdes, dette er med til at motivere en og er ikke mindst lærerigt. Når man først er ude på arbejdsmarkedet så er der forventninger og deadlines der skal holdes, så det er en god læreproces inden man kommer ud og prøver det i den virkelige verden.”

Karsten Bressen

Karsten peger på, at undervisningen og sparringen med underviserne var mindst lige så god som ved almindelig undervisning, og det er altså ikke en grund til, ikke at tage den online.

“Underviserne er utrolige fleksible, dygtige og hjælpsomme til at vejlede, guide og give feedbacks man virkelig kan forstå og bruge, både fagligt og i praksis senere hen.”

Vil du læse online? 

EUX online

En EUX giver dig mulighed for at kombinere din erhvervsuddannelse med en erhvervsfaglige gymnasial uddannelse. Det betyder, at du både bliver faglært og student samtidig - og har alle fordelene ved begge typer uddannelse.

Når du er færdig som erhvervsfaglig student, kan du enten vælge at få job inden for dit fag, eller søge videre ind på en videregående uddannelse. EUX er opbygget af grundforløb (GF2), samt et studieår, herudover kommer et hovedforløb som giver EUX 2. del. Ved tilmelding til GF2, skal du vælge om du vil målrette din uddannelse mod Kontor, Handel, Event eller Detail Hele EUX forløbet har du har mulighed for at tage online.

En af grundene til, at Sanne har valgt EUX online, handler om den store fleksibilitet der følger med. Det betyder nemlig, at hun har haft mulighed for at passe både frivilligt og almindeligt deltidsjob ved siden af studiet. Hun uddyber en anden god grund her:

"Jeg har valgt EUX, fordi jeg både får en gymnasiel eksamen og en erhvervsuddannelse på samme tid. Med den alder jeg har nu (28), føler jeg selv at det vil være smart at stå med en erhvervsuddannelse og en gymnasiel eksamen om relativ få år. Jeg kan så komme i arbejde som faglært, eller jeg kan studere videre fordi jeg har en erhvervsfaglig studentereksamen, og dermed samme mulighed for at komme på en videregående uddannelse som en stx-student."

Sanne Konradsen

Derudover føler Sanne også, at hun bedre kan holde de pauser hun har brug for, uden at føle at hun sænker andre, eller at hun selv skal vente på andre. Sanne peger dog på, at et online EUX forløb kræver rigtig meget disciplin.

“Det er utrolig vigtigt at man har rygrad til at følge uddannelsen. Har man ikke det, kan vasketøj og fritidsinteresser hurtigt tage over.”

Læs mere EUX på Skive College lige her


Annoncer