3 bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer og lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Læs med og få inspiration til et sabbatår, der rykker dig.

3 bud på et sabbatår, der rykker dig

Studenterfesterne venter lige om hjørnet. Efter tre års slid med at navigere i junglen af fagkombinationer, niveauer og bunkevis af lektier, er der kun få eksamener før friheden. Men hvad nu? Måske tipper du frem og tilbage mellem to uddannelser, der begge har potentiale til at være ”the one”. Det kan også være, at du har helt styr på, hvad du vil, men har brug for et pusterum fra bøgerne.

Der kan være mange årsager til at overveje et sabbatår efter gymnasiet. Det meste af dit liv, har du siddet på skolebænken. Hvorfor ikke slippe bøgerne, se op og opdage nye sider? Af verden og af dig selv. Her giver vi dig tre bud på et sabbatår, der med garanti rykker dig. 

Fælles for alle tre er, at de giver dig en oplevelse og netværk for livet. Og du får chancen for at opdage præcis, hvad du er god til og brænder for. Du får med andre ord en indsigt, der følger dig igennem i livet. Fra valget af uddannelse og langt ind i din karriere.

#1: Udforsk det du brænder for

Drømmer du om en personlig udviklingsrejse, der udfordrer, hvordan du ser dig selv og verden omkring dig? Et højskoleophold er en intens oplevelse. Farvel til pensum, karakterræs og eksamener. På højskolen er du i fokus. Med mere end 70 folkehøjskoler med hver deres unikke profil, har du chancen for at udforske det, du brænder for i en hverdag, hvor fritid og undervisning smelter sammen.

Et højskoleophold, er din garanti for et sabbatår, der udvikler dine talenter og din selvtillid.

Lyder det som noget for dig? Hvert forår åbner de danske folkehøjskoler dørene for nysgerrige kommende højskoleelever. Flertallet inviterer inden for på på Højskolernes Dag, hvor du får mulighed for at prøve højskolelivet for en dag.

Opdag nye sider af dig selv på højskole

#2: Oplev verden fra en ny vinkel

Længes du efter at forlade andedammen og få luft under vingerne ude i den store verden? Brænder du for at gøre en forskel? Så er frivilligt arbejde i udlandet måske noget for dig. Du kan arbejde med alt fra gadebørn i Asien til miljøprojekter i Sydamerika. Som volontør kan du nemlig udfordre dig selv inden for så forskellige områder som:

  • Socialt arbejde
  • Undervisning
  • Bæredygtighed
  • Sport
  • Kultur

Kun fantasien og dine interesser sætter grænser.

Til gengæld for din indsats får du mere end en oplevelse for livet, hvor du ser verden omkring dig fra en helt ny vinkel. Du får også et internationalt netværk og en værdifuld erfaring på dit CV. På den måde åbner frivilligt arbejde i udlandet døre for din fremtid. I en kvote 2 ansøgning og på arbejdsmarkedet.

Gør en forskel som frivillig i udlandet

#3: Udvid din horisont

Er du sulten efter mere viden? Og drømmer du om et sabbatår i udlandet? Et halvt eller helt studieår i udlandet er den perfekte måde at kombinere uddannelse og rejse i ét sabbatår, der rykker dig og udvider din horisont.
Få den helt særlige campus ’Down under’, ’Over there’ eller hvilken som helst anden destination, du altid har drømt om. Der er et væld af arrangører, der hjælper dig til at udvælge og sammensætte et studieår i lige præcis det land og den by, du drømmer om.

Hos nogle får du hjælp til at sammensætte dit studieår på et college. Det giver dig chancen for at optjene ECTS, du kan bruge i din videre uddannelse. Andre tilbyder unikke, skræddersyede studieprogrammer. Fælles for alle arrangører er, at du har en livline i hele processen. Du får professionel vejledning og hjælp fra valg af destination og studieprogram til du er på plads på campus. Hjælpen er også altid nær, hvis behovet opstår, mens du er af sted.

Tag et semester i udlandet på Study Abroad ophold

De tre ovenstående bud er blot idéer til, hvordan du kan starte din fremtid med et sabbatår, der rykker dig. Tjek vores samlede bud af forslag til dig, der overvejer et sabbatår. Her er alt fra højskoleophold i udlandet til uddannelser til bartender eller skiinstruktør for dig, der vil rejse og tjene penge på samme tid.


Annoncer