5 studieteknikker til eksamenslæsningen

Som gymnasieelev i 3.g begynder sommerens eksamener måske allerede nu at spøge i hovedet. Læs vores fem studieteknikker til eksamenslæsningen lige her. 

5 studieteknikker til eksamenslæsningen | Læs mere lige her

Som gymnasieelev i 3.g begynder sommerens eksamener måske allerede nu at spøge i hovedet for, hvordan er det lige,  at du forbereder dig bedst, så du får hevet de bedste karakterer i land?

Det er en god ide at være i god tid, hvis du drømmer at opnå et højt snit med de sidste karakterer fra gymnasiet. Selvom du måske ikke ved, hvilke fag du skal op i, så er der stadig nogle bestemte ting, du kan gøre, så du er klar til at få studenterhuen på hovedet til sommer.

1. Brug alternative læringsværktøjer

Synes du, at oldtidskundskab er uinspirerende og fransk er volapyk, og du er ikke motiveret til at læse op? Så overvej, om der findes alternative læringsmetoder, du kan bruge. Det kan fx være på Youtube, hvor du finder videoer om mange forskellige emner, der bliver forklaret på nye spændende og anderledes måder, der gør det let  forstå.

Du har også mulighed for at bruge studieapps. De hjælper dig til at studere bedre og mere effektivt, så du ikke føler, at lektierne æder hele din fritid.

2. Find din bedste studiemetode

Apropos studieapps og effektivitet, så gælder det om at fjerne de ting, der kan distrahere dig, når du skal læse lektier. Det kan være alt lige fra sociale medier, spil, mennesker og musik, der ødelægger din koncentration. Overvej, om du skal udelukke siderne i et tidsrum, hvis du har det med konstant lige at skulle tjekke Snapchat. Sæt dig et sted, hvor du kan være uforstyrret, og sørg for at bruge din tid effektivt, så du ikke føler, du spilder den.

3. Skift plads

Hvis du har svært ved at koncentrere dig derhjemme, så sørg for at læse et andet sted, end du plejer. Gå på det lokale bibliotek, eller find en cafe, hvor det er okay at studere - og hvor larmen ikke overdøver dine tanker. Det kan være en god metode, der hjælper dig med til at koncentere dig bedre, så du kan arbejde mere effektivt. 

4. Notatteknik

Overvej, hvordan du gør dine notater mest brugbare, inden du skal i gang med at læse op. Det kan tage rigtig lang tid at læse igennem noterne og forstå, hvad du mente, da du skrev dem ned. Brug derfor noget tid på at overveje, hvordan du mest muligt ud af dem.

Det kunne fx være ved at tegne noterne som kort, billeder, grafer, pile eller andet, der kan hjælpe din hjerne med at huske pointen.

5. Tro på dig selv!

Forskning viser, at studerende med høj selvtillid scorer højere karakterer. Derfor kan det godt betale sig at booste din selvtillid og stoppe med at bekymre dig alt for meget om de kommende eksamener.


Annoncer