Arkitekt adgangskrav - Sådan kommer du ind på arkitektuddannelsen

Drømmer du som en fremtid som arkitekt? Har du i så fald helt styr på adgangskravene til en uddannelse i arkitektur? Få svaret i guiden her.

Sådan kommer du ind på arkitektuddannelsen

Ser du kreationer, bygninger og kunst for dig, før det overhovedet er visualiseret? Drømmer du om at designe løsninger til virksomheder eller tage del i udviklingen af store bygninger eller fremtidens byer? Så skal du måske have fat i blyanten og finde en plads på arkitektuddannelsen!

Der findes mange forskellige arkitektuddannelser, der alle specialiserer sig inden for hver sin gren af branchen. Fælles for dem er at de kræser om kunst og ingeniørfaget og du får blandt andet mulighed for at arbejde på både danske og internationale tegnestuer efter endt kandidatuddannelse.

Se dine muligheder for en arkitektuddannelse


Fakta

Navn: Arkitektur

Varighed: 3 år på bachelor og 2 år på kandidat

Adgangskrav: Gymnasial eksamen + optagelsesprøve

Økonomi: SU

Løn efter endt uddannelse: Se her hvad du tjener som arkitekt



Bliv optaget på Arkitektuddannelsen

For at blive optaget på bacheloruddannelsen skal du have bestået en af en gymnasial eksamen (stx, hf, hhx, htx eller eux) eller en tilsvarende udenlandsk eller international gymnasial eksamen. Derudover skal du gennemføre og bestå en optagelsesprøve.


Adgangskrav arkitekt

Gymnasial eksamen

Optagelsesprøve


Supplering

Opfylder du ikke de specifikke adgangskrav, kan du tage en HF.

👉 HF


Yderligere adgangskrav

Du kan læse arkitektuddannelsen på Arkitektskolen i Aarhus. Derudover kan du også læse arkitektur på Det Kongelige Akademi. For at søge ind på arkitektuddannelsen i Aarhus, er der yderligere adgangskrav, som du kan finde herunder.

Er dit gennemsnit ikke højt nok til at søge ind via kvote 2, så læs denne artikel, der hjælper dig med at søge ind via kvote 2.

Adgangskrav til arkitektuddannelsen på Arkitektskolen Aarhus:

  • Karaktergennemsnittet fra den gymnasiale eksamen skal være mindst 7,0
  • Udenlandske ansøgere og ansøgere med udenlandsk eksamen skal have bestået Studieprøven i dansk med mindst 4,0 eller have dokumenteret tilsvarende kundskaber
  • Bestået optagelsesprøve. Du kan læse mere om optagelsesprøven her. 

Efter din bachelor har du mulighed for at læse videre på en kandidatuddannelse i arkitektur, hvor du får dybere indsigt i arkitektfagets teorier og metoder, ligesom du udbygger dine kunstneriske og tekniske færdigheder.

* Kilde: Uddannelsesguiden (ug.dk)


Annoncer