Viser 1-7 af 7
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-7 af 7

Uddan dig til muligheder med en professionsbachelor i ernæring og sundhed

Er du nysgerrig efter at vide mere om, hvordan kost og ernæring spiller sammen med livskvalitet og sundhed? Og vil du være specialist i at formidle din viden om sund mad og livsstil? Med en professionsbachelor i ernæring og sundhed får du en bred uddannelse i fødevarer, forbrug, ernæring og undervisning.

Uddannelsen kobler teori og praksis, og du får en lang række muligheder. Både for at læse videre og for at gå direkte ud i et spændende job i sundhedsbranchen. Du kan blive professionsbachelor i ernæring og sundhed flere steder i landet. Du kan også studere via fjernundervisning med seminarer på skolen eller på engelsk.

Tag en professionsbachelor i ernæring og sundhed som fjernundervisning eller på skole

Hvad lærer du som professionsbachelor i ernæring og sundhed?

Professionsbacheloruddannelsen starter med et basisforløb. Her har du følgende obligatoriske fag:

  • Sundhed, kost og fysisk aktivitet
  • Ernæring og sundhed i et formidlings- og læringsperspektiv
  • Fødevarer, produktion, hygiejne og forbrug
  • Ledelse, kvalitet og miljø
  • Sundhedsfremme og forebyggelse
  • Tværprofessionel virksomhed

På basisforløbet har du også en kortere pædagogisk praktik, hvor fokus er på at tilrettelægge, udføre og evaluere undervisning samt formidlingsindsatser inden for ernæring og sundhed. Efter halvandet år skal du på din specialedel vælge en af følgende studieretninger:

  • Sundhedsfremme, forebyggelse og formidling
  • Klinisk Diætetik
  • Ledelse, fødevarer og service

På hver studieretning er der en række obligatoriske fag og valgfag. Det giver dig mulighed for at tone din professionsbachelor i den retning, du brænder for. Vælger du specialiseringen i Klinisk Diætik har du mulighed for at blive autoriseret efter loven om kliniske diætister. 

Du afslutter din professionsbachelor i ernæring og sundhed med to praktikperioder på sammenlagt 17 til 22 uger efterfulgt af dit bachelorprojekt inden for studieretningen.

Hvordan foregår praktikken på uddannelsen i ernæring og sundhed?

Længden af dit praktikophold afhænger af, hvilken retning du vælger at specialisere dig indenfor. Du skal selv søge praktik indenfor en virksomhed. Det kan for eksempel være i:

  • En kommune eller en virksomhed der arbejder med sundhedsfremme
  • En fødevarevirksomhed
  • En kostvejleder
  • Et servicefirma
  • En daginstitution
  • Et storkøkken
  • Et hospital (kliniske diætister)

Du har også mulighed for at komme i forskningspraktik på universiteter eller tage et udlandsophold.

Drømmer du om at tage dit praktikforløb i udlandet, kan du vælge mellem en række samarbejdsaftaler med hospitaler, skoler og forskningsenheder, der er specifikke for den enkelte professionshøjskole.  Du er selv ansvarlig for at søge og finde et praktiksted, men praktikkoordinatorerne på skolen hjælper dig gerne med at få overblik over dine muligheder.

Hvilke adgangskrav er der til ernæring og sundhedsuddannelsen?

For at blive optaget på en professionsbachelor skal du have en af følgende baggrunde:

  • En gymnasial uddannelse som STX, HF, HHX, HTX eller EUX
  • En EUD som bager (trin 2), detailslagter med specialer, ernæringsassistent (trin 2), gastronom (med specialer), industrislagter (med specialer), konditor (trin 2), social- og sundhedsuddannelsen (trin 2), tjener (trin 2)
  • En anden relevant erhvervsuddannelse

Du skal desuden opfylde følgende adgangskrav: engelsk C og bioteknologi A eller kemi C og enten biologi C eller matematik C eller samfundsfag C.

Hvordan er fremtidsmulighederne med en professionsbachelor i ernæring og sundhed?

Som færdiguddannet har du en række af jobmuligheder både i det private og det offentlige erhvervsliv. Tidligere studerende har blandt andet fået job som:

  • Konsulent eller diætist i stat, region eller kommune
  • Cateringleder eller køkkenchef i storkøkkener
  • Underviser på sosu-skoler, husholdningsskoler og tekniske skoler
  • Sundhedsformidler (fx forbrugerjournalist eller fagbogsforfatter)

Derudover kan du søge om optagelse på kandidatuddannelserne eksempelvis i:

  • Human Nutrition, Københavns Universitet
  • Food Innovation and Health, Københavns Universitet
  • Idræt og Sundhed, Syddansk Universitet
  • Public Health, Aalborg Universitet
  • Integrated Food Studies, Aalborg Universitet

Lyder det som noget for dig? Læs mere om professionsbacheloruddannelsen i ernæring og sundhed længere oppe på siden og kom direkte i kontakt med skolerne.

Relaterede studieretninger
Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12