Finansøkonom uddannelse

Vil du være bankmand, ejendomsmægler eller børshaj?

Drømmer du om en fremtid inden for forsikring, finans eller ejendomshandel og ejendomsadministration? Som finansøkonom bliver du på to år klædt på til at rådgive forskellige kundegrupper med afsæt i en solid økonomisk viden.
Viser 1-10 af 10
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-10 af 10

Spørgsmål og svar om finansøkonom uddannelsen

Finansøkonom er en erhvervsakademiuddannelse på to år. Under din finansøkonom uddannelse arbejder du tæt sammen med virksomheder på de finansielle markeder via projekter, cases, virksomhedsbesøg og et praktikophold på 3. semester. Der er gode muligheder for at komme til udlandet som en del af uddannelsen.

Uddannelsen kan være den første byggesten på vej mod en karriere inden for bl.a.

  • Finans
  • Forsikring
  • Ejendomshandel

Hvis du vil videreuddanne dig, kan finansøkonomuddannelsen også være en dynamisk måde at få en længerevarende uddannelse på.

Overvejer du at uddanne dig til finansøkonom? Her kan du læse mere om uddannelsens opbygning samt jobmuligheder og løn som færdiguddannet.

Kickstart din karriere - bliv finansøkonom

Hvad lærer du på finansøkonom uddannelsen?

På den obligatoriske del af din finansøkonom uddannelse får du en grundig indføring i de finansielle virksomheder og markeder såvel som kunde- og samarbejdsrelationer. Derudover lærer du om emner som erhvervsjura, erhvervsøkonomi, privat- og samfundsøkonomi, kommunikation samt statistik og metode. På den sidste del af uddannelsen kan du specialisere dig inden for et af følgende områder:

  • Ejendomshandel
  • Ejendomsadministration
  • Økonomistyring i private og offentlige virksomheder
  • Internationale finansielle relationer

Dit valg af specialeretning som finansøkonom er afgørende for, hvor du kommer i praktik og emnet for dit afsluttende eksamensprojekt. På den måde får du specialiseret viden, der er afgørende for, hvor du får dit første job som færdiguddannet finansøkonom.

Hvor kan man få job som finansøkonom?

Uanset om du drømmer om en karriere som bankrådgiver, ejendomsmægler eller investeringsekspert er en finansøkonom uddannelse et godt trinbræt til drømmejobbet. Afhængigt at din specialisering kan du nemlig som nyuddannet finansøkonom få job i:

  • Banker og realkreditinstitutter
  • Ejendomsmæglerfirmaer og ejendomsadministratorer
  • Told og Skat eller virksomheders økonomiafdelinger

To år efter uddannelsen er mere end 9 ud af 10 finansøkonomer i job. 50 procent af disse finder job i banksektoren. Som finansøkonom har du også mulighed for at uddanne dig til ejendomsmægler ved at supplere med fag fra akadmiuddannelsen i finansiel rådgivning og oparbejde mindst to års relevant erhvervserfaring.

Læs mere om vejen fra finansøkonom til ejendomsmægler og jobbet i denne guide

Hvor meget tjener finansøkonomer?

Som nyuddannet finansøkonom starter du ofte i en trainee-stilling, hvor startlønnen er omkring 22.000 kr. Hen imod slutningen af dit traineeforløb vil du ofte stige til mellem 27.000 og 28.000 kr.

Lyder en finansøkonom uddannelse som noget for dig?

Du kan læse til finansøkonom flere steder i landet på både erhvervsakademier og enkelte professionshøjskoler. Find det sted i landet, hvor du vil studere i oversigten oven for og læs mere om ansøgning og adgangskrav. Du kan også få mere information om uddannelsen ved at kontakte den skole, som du er interesseret i, via formularen under de enkelte uddannelsessteder.

Muligheder for at læse videre

Med en akademiuddannelse til finansøkonom er du klar til at gå i arbejde med det samme. Men du kan også vælge at få merit og tage en bachelorgrad. Dette kan være en

  • Finansbachelor eller
  • HA merit - Finansøkonomer kan fuldføre HA på 1½-2 år 

Med en bachelorgrad har du også adgang til at læse til cand.merc.

Uddannelsen giver dig også adgang til H.D. 2. del. (kræver 2 års erhvervserfaring)

Held og lykke med din fremtid i finansbranchen.

Relaterede studieretninger
Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12