Viser 1-20 af 1259
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 1259
1
2
3
4
...
63

Få et solidt fundament for din fremtid med en bachelor

Er du struktureret og elsker at fordybe dig? Med en bacheloruddannelse får du de første byggesten til en samlet universitetsuddannelse. Bliv bachelor i det, der interesserer dig allermest inden for og få tre års akademiske studier på højt niveau. Bagefter kan du gå direkte i job eller fortsætte på en kandidatuddannelse. Stadig flere vælger at gå direkte ud på arbejdsmarkedet som bachelor. Her på siden finder du et bredt udvalg af bacheloruddannelser i Danmark og i udlandet, som du kan søge blandt og sammenligne ud fra dine interesser.

Udbuddet af bacheloruddannelser er mange på landets universiteter. Som udgangspunkt kan du blive bachelor inden for fem overordnede områder:

  • Humaniora - f.eks sprog, kommunikation, historie og kultur
  • Samfundsvidenskab - f.eks jura, statskundskab, sociologi og økonomi
  • Naturvidenskab - f.eks matematik, kemi, fysik, biologi og fødevarevidenskab
  • Sundhedsvidenskab - f.eks medicin, farmaci og odontologi
  • Informationsvidenskab - f.eks e-business, digitalt design, datalogi og softwareudvikling

På landets kunstneriske institioner som f.eks musikkonservatorierne, designskolerne og arkitektskolerne er uddannelserne også delt op i et klassisk akademisk forløb med en treårig bacheloruddannelse efterfulgt af en toårig kandidat. Fra optaget i 2016 bliver skuespilleruddannelserne lagt om til samme struktur.

Er du teknisk anlagt er en uddannelse til ingeniør et oplagt valg. Her kan du vælge mellem civilingeniøruddannelserne med en 3 + 2 struktur eller diplomingeniøruddannelserne, der tager 3,5 år.

Find den rette bacheloruddannelse for dig

Hvad er en bacheloruddannelse?

En bacheloruddannelse er en treårig universitetsuddannelse med følgende formål:

  • Give den studerende en bred faglig viden og kunnen ved at indføre den studerende i et eller flere fagområders videnskabelige discipliner, herunder fagområdets/fagområdernes teori og metode.
  • Give den studerende den faglige viden og de teoretiske og metodiske kvalifikationer, så den studerende bliver i stand til selvstændigt at identificere, formulere og løse komplekse problemstillinger inden for fagområdet.
  • Give den studerende grundlag for udøvelse af erhvervsfunktioner og kvalificere til optagelse på en kandidatuddannelse.

Den samlede bacheloruddannelse har et omfang af 180 ECTS, der svarer til tre års fuldtidsstudier. På de fleste bacheloruddannelser indgår 45 ECTS med et tilvalg eller sidefag inden for et andet fagområde. Vælger du en bachelor og et tilvalg, der begge ligger inden for gymnasieskolen, kan du fortsætte dit sidefag på din kandidat og supplere med et pædagogikum, hvis en fremtid som gymnasielærer, er noget for dig.

Hvad er forskellen på en bachelor og en professionsbachelor?

Ved professionshøjskolerne i Danmark kan du tage en mellemlang videregående uddannelse (MVU) af typisk 3,5 år eller 4 års varighed, hvorefter du opnår titlen Professionsbachelor som f.eks.

I modsætning til en bacheloruddannelse er en professionsbachelor kendetegnet ved et markant fokus på koblingen mellem teori og praksis via indlagte praktikperioder. Du kan læse mere om professionsbacheloruddannelserne her.

Hvilken titel får jeg som færdiguddannet bachelor?

Som udgangspunkt findes der tre forskellige bachelortitler i det danske uddannelsessystem:

  • Bachelor of Arts (BA) - benyttes primært inden for det humanistiske felt
  • Bachelor of Science (BSc) - benyttes primært inden for det naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige felt
  • Bachelor of Engineering (BEng) - benyttes ved en anerkendt diplomingeniøruddannelse

Hvilken titel, der kommer til at pryde dit bachelorbevis, afhænger således af dit valg af fagområde.

Hvad er fremtidsmulighederne med en bacheloruddannelse?

Når du efter tre år står med dit bachelorbevis, har du tre muligheder:

  • Fortsætte direkte på en kandidatuddannelse inden for samme fagområde
  • Fortsætte på en tværfaglig kandidatuddannelse
  • Gå ud på arbejdsmarkedet som bachelor

Vælger du at søge ind på en kandidatuddannelse i direkte forlængelse af din bachelor ved samme universitet, er du garanteret plads. Søger du om optagelse på et andet universitet, er du afhængig af, at der er en ledig studieplads.

Læs mere om valg af kandidatuddannelse og retskravet her eller søg i et bredt udvalg af kandidatuddannelser.

Lyder en bachelor som noget for dig? Søg i udvalget af bacheloruddannelser længere oppe på denne side. Her kan du sortere ud fra dine interesser og, hvor du gerne vil studere, så du let finder den rette bacheloruddannelse for netop dig! Held og lykke med dit studievalg.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12