Professionsbachelor

Lyddesigner

UC SYD, i Kolding
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2024 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt
Længde
3,5 år
Heltid/deltid
Heltid
Næste startdato
september 2024 Se detaljer
Uddannelsesform
Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsesstøtte
SU-godkendt

Fremragende studievejledning

Denne udbyder er blevet anerkendt af os for at have fremragende studievejledning.

Vores anerkendelse er givet til de udbydere, der er gode og hurtige til at række ud, efter de har modtaget en forespørgsel.

Video

Hvorfor vælge UC SYD?

Du er tæt på din underviser og dine medstuderende

Du får gode jobmuligheder

Du gør en forskel for andre mennesker

Om uddannelsen

lyddesigner

Bliv lyddesigner

Gør lyd til din levevej.

Lyd spiller en kæmpe rolle for vores oplevelse af verden omkring os. Vi snakker sammen, spiller musik, sætter alarmen til at vække os om morgenen og holder ind til siden, når vi hører sirener i trafikken. Faktisk er høresansen den første af de fem sanser, vi udvikler, når vi ligger i vores mors mave, og når ørerne først er foldet ud, hører vi gennem et helt liv.

På uddannelsen i lyddesign udnytter vi høresansen til det yderste. Her lærer du at lave lyd til alt fra spillefilm, reklame- og dokumentationsfilm til computerspil, apps, radio, teater, elbiler og velfærdsteknologi. Uddannelsen i lyddesign er med andre ord for dig, der har gode ører, og som gerne vil udnytte dit musikalske talent til at skabe en professionel karriere inden for kommunikation med lyd.

Den mest intensive lyddesignuddannelse i Europa
UC SYD's uddannelse i lyddesign er Europas mest intensive uddannelse i at komponere og designe lyd på computer.

Derfor har vi, ud over danske studerende, mange internationale studerende, som er flyttet til Kolding for at blive lyddesignere hos os. Tyskland, Slovakiet, Tjekkiet, Iran, Portugal, Norge, Sverige, Island, Færøerne og Grønland er en håndfuld af de steder, vores internationale studerende kommer fra. Det er, sammen med vores mange dygtige undervisere og gæsteforelæsere, med til at give et fagligt højt niveau på uddannelsen.

 

Uddannelsens opbygning

Det tager 3,5 år at læse til lyddesigner. På uddannelsens syv semestre bliver du præsenteret for en række redskabs-, kommunikations- og ledelsesfag, der tilsammen giver dig et godt grundlag for en professionel karriere som lyddesigner. Undervejs på uddannelsen møder du ca. 40 eksterne undervisere, som alle arbejder i branchen, og du skal selv i praktik på 6. semester. På den måde har du løbende føling med det marked, som du selv senere skal ud i. Uddannelsen opbygger dine kompetencer i en logisk rækkefølge, og timerne veksler mellem teori og praksis, så du hele tiden selv har ‘hands on’ på det, du lærer.

Der undervises i moduler af seks eller 12 ugers varighed. Alle moduler afsluttes med en afprøvning. 

Internationale muligheder
På uddannelsen i lyddesign har du mulighed for at tage på udveksling til udlandet. Det kan du eks. gøre med Erasmus+ på dit fjerde eller femte semester. Du kan også tage 12-16 ugers praktik i udlandet på sjette semester.

Startdato

1 tilgængelig startdato

september 2024

  • Holdundervisning
  • Kolding

Ansøgning og adgangskrav

For at kunne søge ind på uddannelsen, skal du have:

ENTEN Gymnasial eksamen ELLER en relevant erhvervsuddannelse ELLER musikalsk grundkursus (MGK).

Derudover skal dine engelskkundskaber være på det, der svarer til dansk gymnasialt C-niveau.

Du kan også søge ind, hvis du har kvalifikationer, der efter en individuel kompetencevurdering kan sidestilles med de fastsatte adgangskrav.

Hvis du søger ind på baggrund af en udenlandsk gymnasial eksamen, skal du have bestået studieprøven i dansk eller kunne dokumentere tilsvarende kundskaber i dansk.

Vi optager via optagelsesprøve
Du bliver optaget på baggrund af en optagelsesprøve bestående af to dele. I første del skal du indsende materiale i form af en skriftlig ansøgning og eksempler på produktioner. Denne del kalder vi for den udvidede ansøgning. Bedømmelsen heraf afgør, om du bliver indkaldt til anden del, hvor du bliver testet på din viden om lyd og musik samt dine samarbejds- og kommunikationsevner. Bliv klogere på, hvilke vurderingskriterier vi bedømmer ud fra her.

Når du har søgt om optagelse på optagelse.dk, vil du modtage en mail med instruktioner til at sende en udvidet ansøgning. Her skal du vedlægge dokumentation for de kvalifikationer, som du ønsker skal indgå i vurderingen af din ansøgning. Udover dit eksamensbevis kan det være kompetencer, som du har fået uden for det etablerede uddannelsessystem, eksempelvis:

  • Musiker
  • Komponist
  • Musikproducer
  • Producent/tekniker på radio
  • Erfaring med organisatorisk arbejde
  • Foreningsarbejde
  • Frivilligt arbejde
  • Højskoleophold
  • Udviklingsprojekter
  • Tillidshverv

Økonomi

Udgifter til studiestart 

Når du starter på uddannelsen, skal du foruden husleje og leveomkostninger regne med omkostninger forbundet med studiestart, herunder anskaffelse af påkrævet udstyr. 

For at opnå det fulde udbytte af undervisningen på Sonic College anbefaler vi, at du anskaffer en Apple MacBook Pro, der som minimum har følgende specifikationer: 

•    M1 Pro 
•    8-core CPU 
•    14-core GPU 
•    16 GB samlet hukommelse 
•    512 GB SSD-lager 

På computeren skal du have følgende software (altid nyeste version): Avid Pro Tools og Ableton Live Suite.

Herudover må du regne med mindre udgifter til bl.a. print, depositum for nøgler og adgangschip mv.

Husk at søge SU, hvis du er SU-berettiget

Som studerende på en professionsbacheloruddannelse har du mulighed for at søge Statens Uddannelsesstøtte (SU) til dit uddannelsesforløb. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra. Har du for eksempel ret til SU fra september, kan du tidligst søge fra den 1. august.

Få information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Lyddesigner
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
UC SYD
Dyrehavevej 116
6000 Kolding

UC SYD - for de studerende, samfundet og fremtiden

UC SYD er den største uddannelsesinstitution i Sydjylland. En vigtig vidensinstitution, et samlingspunkt for landsdelen. Vi har 14 professionsbacheloruddannelser, enkelte erhvervsuddannelser og korte videregående uddannelser. Vi udbyder en lang række videreuddannelser og bedriver udvikling og forskning inden for pædagogik, sundhed, og...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet

Videreuddannelse

Spændende jobmuligheder

Som færdiguddannet lyddesigner har du mange spændende jobmuligheder inden for spil-, film- og mediebranchen, såvel som i offentlige og private virksomheder. Man kan besidde mange forskellige typer jobs, men typiske stillinger er som lyddesigner (f.eks. i mediebranchen, film- og computerspilbranchen eller på bureauer), lydklipper, redigeringstekniker eller producer.