Private uddannelser

Parterapeut uddannelse

Sexologiskolen, i København (+9 lokationer)
Længde
1½ år
Heltid/deltid
Deltid
Næste startdato
Uddannelsesform
Online undervisning, Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsen er på
Engelsk ( + mere )
Længde
1½ år
Heltid/deltid
Deltid
Næste startdato
Uddannelsesform
Online undervisning, Holdundervisning
Uddannelsens hjemmeside
Uddannelsen er på
Engelsk ( + mere )
Få mere information om uddannelsen 👍

Parterapeut uddannelse

Tag din parterapeut uddannelse ved SexologiskolenTag parterapeut uddannelsen i København og Århus

Uddannelsen til Parterapeut giver dig med sit fokus på det hele menneske, gode grundige seriøse uddannelser med et højt fagligt niveau. Uddannelsen til Parterapeut giver dig ydermere en retning og et meningsfuldt arbejde, som du kan bruge hele livet igennem. og som du altid kan praktisere, indenfor en fleksibel arbejdsdag, med det antal ugentlige timer og åbningstider, som du bestemmer. Du får et job, som du altid kan praktisere, ung som ældre, og som du først bliver for gammel til, når du er så gammel, at du helt har glemt, hvad sex og parforhold er!

Bliv certificeret parterapeut

Sexologiskolen tilbyder en certificeret parterapeut uddannelse, der består af 12 moduler på hver 3 dage, og du kan uddanne dig i parterapi i både Århus og København. Parterapeut uddannelsen tager 1 - 1 1/2 år, og du får personlig rådgivning af indehaver Yazmin Fox.

Uddannelse i parterapi - hjælp andre at finde balancen

Sexologiskolens parterapeutuddannelse tager udgangspunkt i forskellige faser i et parforhold:

  • De problemer der kan være i et parforhold i opstarten
  • De problemer der kan være i det lange parforhold, når 'gnisten' er forsvundet, vi oplever svigt eller utroskab

Du bliver undervist i parterapi af dygtige og relevante undervisere indenfor parterapien. 

Tag parterapeut og sexolog uddannelse samtidigt

Sexologiskolen tilbyder også en professionel sexologuddannelse, og du kan vælge at tage både sexologuddannelsen og parterapeutuddannelsen på én gang, hvilket vil hjælpe dig i dit job som parterapeut, da mange par ofte også har problemer i deres sexliv.

Hvem har brug for en parterapeut?

Det er mere og mere anerkendt, at gå en tur til parterapeut, når forholdet har brug for en hjælpende hånd. Det er både for dé, som virkelig har brug for guidning i forholdets kriseområder, og for dé, som lige har lært hinanden at kende og vil være sikre på at de har fået kikket deres svage og stærke sider i øjnene.

De fleste af os vandrer gennem livet som en del af et par - eller som en del af et par forhold. Enten er vi i et parforhold eller også imellem forhold - og hvert forhold kan have brug for støtte indimellem.

Egenterapi under parterapeut uddannelsen

På uddannelsen arbejdes også med egne parforholdsforcer, ressourser og problematikker, både i løbet af uddannelsen på skolen i undervisningen og udenfor undervisningen. Det er vores oplevelse, at de bedste terapeuter, er dé, som også har arbejdet med egne mønstre. 

Derfor skal du, for at blive optaget på parterapeut uddannelsen, gennemgå 8 timers egenterapi m. partner el. individuelt, som skal foregå ved en terapeut udenfor skolen, efter eget valg, og som er godkendt af skolen. Vi anbefaler at lade egenterapien ligger i løbet af 1. halvdel af studiet.

Sådan foregår parterapeut uddannelsen

Undervisningen kører hele dage, hvoraf de fleste ligger kl. 9.00 - 16.00 el. 17.00. Nogle dage møder/ går vi lidt tidligere/ senere. Afhængig af underviseren og emnerne. Undervisningen rummer også egenterapi og supervision i grupper. For at kunne gå til eksamen skal du have et fremmøde på min 90% og have lavet og godkendt, de opgaver der er på uddannelsen. Vurderingen af om en elev kan gå til eksamen el. ej er dog i sidste instans en endelig vurdering der gøres og beslutning der tages, af skolens ledelse.

Uddannelsen afsluttes med en mundtlig eksamen, der vurderes med bestået el. ikke bestået. Ved sygdom el. ikke bestået eksamen er det muligt at gå op igen indenfor 2 måneder efter.

Kontakt Sexologiskolen allerede i dag og hør mere om vores uddannelser!

Det kan du bruge uddannelsen til 

Efter bestået eksamen er der mange forskellige muligheder for, hvordan du kan bruge dine nye uddannelse til Parterapeut:

  • Du kan f.eks. starte din egen praksis som udøvende Parterapeut – enten alene eller sammen med en kollega, anden sexolog, parterapeut, psykolog, familieterapeut mm. Mange Psykologhuse & Sundhedshuse  rekruterer Sexologiskolen’s Sexologer & Parterapeuter og Specialister.
  • Du kan også holde foredrag og undervise i det private, på aftenskoler, højskoler, i erhvervslivet, i folkeskolen, på ungdomsuddannelserne, i foreninger.
  • Du kan blive ansat i erhvervslivet og være fast tilknyttet som sexolog & parterapeut i en større virksomhed.
  • Du kan skrive artikler, kronikker og bøger.
  • Du kan lave en telefonisk rådgivningslinie.
  • Du kan skabe din egen rådgivningsside på nettet, fungere som ekspert på anden webside eller være ekspert i ”Sex og Samliv” i avis el. ugeblad.
  • Du kan deltage på sexologiske kongresser i Norden og i den øvrige verden
    Og meget mere!

Mulighed for orlov og online undervisning

Sexologiskolen tilbyder også muligheden for at tage dele af uddannelsen online eller muligheden for at tage hele uddannelsen online. Herudover vil du også have mulighed for at tage orlov undervejs i uddannelsen, hvis du ønsker det.

Startdato

Vælg mellem 10 startdatoer

3 maj, 2024

  • Online undervisning
  • Oslo

10 maj, 2024

  • Online undervisning
  • København

10 maj, 2024

  • Online undervisning
  • Århus

23 maj, 2024

  • Holdundervisning
  • Los Angeles

24 maj, 2024

  • Online undervisning
  • Reykjavik

24 maj, 2024

  • Online undervisning
  • Stockholm

24 maj, 2024

  • Online undervisning
  • The World

31 maj, 2024

  • Online undervisning
  • Nuuk

31 maj, 2024

  • Online undervisning
  • Torshavn

Kontakt for opstart

  • Online undervisning
  • Fjernundervisning

Ansøgning og adgangskrav

Sexologiskolen vægter den gode karakter, over de gode karakterer. Har man begge dele, er de også glade. Skolen optager kvinder og mænd, som har fokus på Sexologi og Parterapi, som vitale og essentielle områder, i deres eget liv – og som gerne vil arbejde med og gøre en positiv forskel på disse områder i andre menneskers liv, såvel.

Mænd og kvinder, som kender sig selv godt, er “nysgerrige” på faget, og som ønsker at gøre en forskel, med deres viden.

Sexologiskolen optager fra 18 år, og frem efter. Deres yngste elev er 18 år og deres ældste 70 år. Gennemsnitsalder pt. 32 år. Balancen er pt. 25% mænd og 75% kvinder, med et stigende antal mandlige ansøgere/ elever.

Du må gerne have været igennem nogle af livets labyrinter, og derigennem gjort dig nogle erfaringer, men det vigtigste er, at du er højt motiveret for at blive professionel Sexolog og Parterapeut, at du har et godt hoved, sådan at du kan læse bøgerne, løse opgaverne og være en god sparringspartner for dine medstuderende. Vigtigst af alt dette er dog, at du er et empatisk menneske, brænder for faget og at du er mødestærk.

Kombinér uddannelserne til parterapeut og sexolog

For at kunne gå til eksamen, skal du kunne dokumentere min. 90% fremmøde på uddannelsen*, samt godkendelse af samtlige opgaver undervejs. Eksamen er obligatorisk. Skriftlig eksamen for Sexolog og mundtlig eksamen for Sexolog og Parterapeut. Den skriftlige eksamen på Sexologuddannelsen består af en række spørgsmål til pensum. Spørgsmålene mailes ud og hver elev har 1 uge til besvarelsen. I den mundtlige eksamen trækkes et spørgsmål, som besvares i en ”konstrueret” terapi situation. Det samlede resultat af den skriftlige og mundtlige eksamen vurderes med bestået el. ikke bestået. Ved ikke bestået eksamen, er det muligt at gå op til reeksamen uden yderligere vederlag, til næstkommende eksamen på hoveduddannelserne. Du eksamineres af Yazmin Fox og censor. Du modtager eksamensbevis/ certifikation. Eksamen afsluttes af Reception og overrækkelse af eksamenbeviser på Sexologiskolen København. 

* Vurderingen af om en elev kan gå til eksamen eller ikke er dog i sidste instans en endelig vurdering og beslutning, der tages af skolens ledelse.

UCTA Pointsystemet

Alle Sexologiskolens 18 uddannelser er udregnet i forhold til UCTA, der gør det nemt for alle, at kalkulere og sammenligne uddannelser på tværs af private- og universitetsuddannelser, og UCTA Pointsystem er inspireret af og generelt set, ækvivalent og tilsvarende universiteternes pointudregning ECTS.

Pris

Tager du parterapeut uddannelsen alene er prisen: 73.000 kr. ekskl. moms.

Forespørgsel efter information

Få information

Få svar på dine spørgsmål om Parterapeut uddannelse
Kom i kontakt med skolen
Ingen omkostninger eller forpligtigelser

reCAPTCHA logo Denne hjemmeside er beskyttet af reCAPTCHA og Googles privatlivspolitik og servicevilkår gælder.
Sexologiskolen
Gunløgsgade 1, st.
2300 Islands Brygge, København S

Interesserer du dig for seksualitet, parforhold, kommunikation og psykologi - og vil du gerne hjælpe andre til et bedre liv med sig selv og med deres partner? Så er uddannelsen som Sexolog & Parterapeut - plus Specialist, lige noget for...

Læs mere og vis alle uddannelser fra denne udbyder

Sponsoretet