Viser 1-20 af 24
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 24
1
2

Åbn døre med en indretning uddannelse

Der er en verden af forskellige muligheder når vi snakker indretning. Uanset om du drømmer om at forvandle rum, skabe atmosfære, skabe en rød tråd eller designe funktionelle miljøer, kan en uddannelse inden for indretning bringe dig i mål.

Inden for indretning kan du blandt andet arbejde på tegnestue i det private såvel som i det offentlige. Du kan ligeledes vælge at blive selvstændig, eller du kan vælge af specialisere dig inden for et givent område og dermed finde din egen niche i markedet. Mulighederne er som sagt mange, hvis du vælger en fremtidig karriere inden for indretning.

Skab magi gennem indretning

Din rejse mod en karriere inden for indretning kan starte på forskellige måder. Du kan studere på en skole eller du kan vælge at deltage i fjernundervisning. Der findes et stort udvalg af uddannelser inden for området både inden for og uden for Danmark. 

Størstedelen af uddannelserne foregår gennem private udbydere, hvorfor du selv skal finansiere uddannelsen, ligesom du ikke er berettiget til at modtage SU. På langt de fleste af uddannelserne indenfor design og indretning er der ingen adgangskrav. Det er alene din passion for indretning og ønsket om at forstå de dybere aspekter af faget der er drivkraften. Så brænder du for indretning og boligdesign, og vil du gerne følge din drøm om at arbejde professionelt med indretning? Så læs med videre.

Indretning uddannelse

Inden for indretning handler det ikke kun om møbler og farver, men også om at skabe rum, hvor mennesker trives. Med beskæftigelse inden for området skal have overblik over både det sociale aspekt, det kunstneriske aspekt, det arbejdsmæssige aspekt og det teknologiske aspekt. Dette gælder for ethvert projekt, uanset om det er et privat hjem, en offentlig bygning, institution eller en virksomhed.

Hvad kan man med en uddannelse indenfor design og indretning?

Når du har taget en indretningsuddannelse vil du kunne arbejde med en bred vifte af projekter. Du kan blandt andet arbejde med:

  • Butikker som behøver hjælp med indretning
  • Nye lokaler der skal indrettes
  • Hospitaler der skal bygges
  • Institutioner der skal bygges
  • Private, som vil have hjælp med indretning

Du kan også arbejde med indretning inden for kunstens verden og arbejde med for eksempel scenografi i forhold til indretning. Du kan jo også tage springet og blive selvstændig, hvis du ikke ønsker at sidde på en tegnestue i en privat virksomhed. Det er kun dig selv og dine evner, der sætter grænserne. 

Herunder ser du eksempler på nogle af de steder, du ellers kan arbejde med en uddannelse indenfor design og indretning:

  • Kontorhuse
  • Restauranter
  • Hospitaler
  • Institutioner
  • Biografer
  • Skibe
  • Butikker
  • Fabrikker

Hvordan får man f.eks. en butik til at fremstå eksklusiv, eller, hvordan får man et plejehjem til at virke hjemligt og hyggeligt? Det er blandt andet udfordringer som disse, du vil kunne løse med en uddannelse indenfor design og indretning. 

Lær om farver og møbelplacering

Når du uddanner dig inden for indretning, lærer du blandt andet en masse om lysets påvirkning, farver og møbelplacering. Derudover udvikler du viden om trends og stil samtidig med, at du lærer at imødekomme hver kundes behov, smag og specifikke ønsker. Samtidig kan du opnå kompetencer, så du har evnerne til at sammensætte forskellige elementer og materialer i både større og mindre projekter. Du bliver dermed klædt godt på til at arbejde med både private hjem, offentlige rum og diverse virksomheder. Du får en alsidig uddannelse, som du kan bruge i flere sammenhænge inden for design og indretning.

Lyder en uddannelse indenfor design og indretning som det rigtige for dig? Lad dig inspirere af de mange muligheder i listen ovenfor. Måske er din kommende indretning uddannelse kun et klik væk?

FAQ

  • Hvis du drømmer om en fremtid som indretningsarkitekt, har du forskellige muligheder. Titlen som 'Indretningsarkitekt' er i sig selv ikke en beskyttet titel. Det er dog alligevel en god ide at tage en uddannelse indenfor området, så du kan få den nødvendige faglige ballast og viden. Her findes der flere forskellige relevante uddannelsesmuligheder af forskellig varighed.

  • Som indretningsarkitekt eller indretningskonsulent vil det være din fornemmeste opgave at indrette bygninger og rum af enhver slags og størrelse. Du kan for eksempel både hjælpe virksomheder med indretning af deres arbejdspladser, men du kan også hjælpe med indretningen af private hjem. Du kan dermed både komme ud for større og mindre opgaver i arbejdet med indretning.

  • Din indtægt per måned som indretningsarkitekt kan afhænge af forskellige faktorer. For eksempel har det noget at sige hvor i landet du er ansat som indretningsarkitekt samt om du er ansat privat eller gennem det offentlige. Derudover kan din indkomst også variere fra opgave til opgave, og der er selvfølgelig også forskel på om du er ansat eller om du er selvstændig.

  • Hvor lang tid det tager at blive indretningsarkitekt eller indretningskonsulent afhænger af den valgte uddannelse. Nogle uddannelser foregår online og kan tages i dit eget tempo, mens du hos andre udbydere vil opleve, at uddannelsen til Indretningsarkitekt udelukkende tilbydes som en overbygning til Indretningskonsulent uddannelsen, hvor varigheden kan være fra to til fem år.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
april 2024
ma
ti
on
to
fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12