Om uddannelsen
Fordybelse i vin - Niveau III
8-dages vinkursus på mellemniveau. København & Aarhus.
På Fordybelse i Vin kommer du i dybden med de vigtigste vinlande og regioner. Vi fokuserer på begreber som terroir, Grand Cru samt vinstile som Bourgogne Blanc og Rouge, Champagne og Sauternes. Du forfiner også din smageteknik og udvider din viden om mad- og vinsammensætning.
Kurset er velegnet som faglig opkvalificering af medarbejdere i HoReCa og relaterede brancher, som ønsker en udvidet grundviden om vin samt selvstændigt at kunne eksekvere vinservice, mad- og vinsammensætning, formidling af vinkort mm. Privatpersoner er også velkomne på kurset.
Kursusprogram
DAG 1: Vitikultur・Vinifikation・Internationale druer・Smageteknik
DAG 2: Frankrig: Bordeaux, Bourgogne, Loire, Alsace, Rhône
DAG 3: Tyskland: Mosel, Rheingau, Rheinhessen・Østrig・Søde vine
DAG 4: Spanien: Rioja, Ribera del Duero, Priorat, Rias Baixas・Portugal・
Midtvejsvejsprøve
DAG 5: Italien: Piemonte, Toscana, Veneto, Sicilien
DAG 6: Den Nye Verden: USA, Australien, New Zealand, Sydafrika, Chile, Argentina
DAG 7: Mousserende vine・Mad- og vinsammensætning
DAG 8: Forstærkede vine・Afsluttende prøve
Det lærer du
- Lær om terroir i de vigtigste vinområder og hvilken indflydelse faktorer som jordbund og klima kan påvirke druerne
- Du introduceres til regionale druer og vinstile, så du kender alle vine af betydning.
- Bliv endnu skarpere til at smage, dufte og analysere vin. Du øver og forfiner løbende din smageteknik med åbne og blinde smagninger.
- Kom i dybden med principperne bag mad- og vinsammensætning, og lær at matche og anbefale vine til maden på restauranten eller hjemme.
Målgruppe
Kurset er velegnet som faglig opkvalificering af medarbejdere i HoReCa og relaterede brancher, som ønsker en udvidet grundviden om vin samt selvstændigt at kunne eksekvere vinservice, mad- og vinsammensætning, formidling af vinkort mm. Privatpersoner er også velkomne på kurset.
Kurset er på mellemniveau og kræver et minimum af forudgående kendskab til vin og smagning.
Er du i tvivl om du kan tage kurset? Kontakt os på mail eller telefon.
Eksamen og diplom
Kurset afsluttes med en prøve:
- Teori - 30 minutters prøve
- Blindsmagning - 30 minutters prøve
Efter endt kursus og bestået prøve modtager du diplom og sølvnål.
Pris
Pris per kursist
Privatpersoner: DKK 16.500 (ex moms)*
HoReCa/Erhverv: DKK 20.625 (inkl. moms)
Prisen inkluderer 48 timers undervisning fordelt på otte dage,
undervisningsmaterialer, vine til smagning, frokostordning, kaffe/te, samt diplom og sølvnål ved bestået afslutningsprøve.
*Kurset er momsfritaget for privatpersoner. Ved faktura til erhverv med CVR-nummer pålægges moms
Har du tidligere gennemført et vinkursus hos Dansk Sommelier Uddannelse? Så får du automatisk DKK 2.000 (ex moms) i rabat når du tilmelder dig kurset. Tilmelder I to eller flere ad gangen? Så tilbyder vi en mængderabat på DKK 3.000 (ex moms) eller 20% per person.
Få information
Gør din passion for vin til en karriere!
Dansk Sommelier Uddannelse er blandt Nordens førende vinskoler, med central beliggenhed i København og Aarhus. Vi tilbyder kompetencegivende vinuddannelser på alle niveauer til HoReCa og private. Sammen med vores søsterskole i Norge, Norsk Sommelier Utdannelse, uddanner vi flere end 100 sommelierer...