Viser 1-20 af 502
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 502
1
2
3
4
...
26

Boost dine fremtidsmuligheder med en økonomi uddannelse

Har du flair for tal og mennesker? Er du sulten efter en spændende karriere med hele verden som din arbejdsplads og gode muligheder for at avancere til leder eller direktør? En økonomi uddannelse er for dig, der vil drømmer om at slå tonen an i virksomheder fra alle brancher. Du kan specialisere dig inden for en bred vifte af områder inden for handel, økonomi og finans. Her vil du typisk kunne komme til at løse opgaver som:

  • Strategi og virksomhedsrådgivning
  • Revision og regnskabsføring
  • Indkøb, logistik og handel
  • Finansiering og markedsføring

Som økonom arbejder du oftest med at analysere og gennemgå økonomiske resultater. Du arbejder i industri- og handelsvirksomheder, banker, konsulentfirmaer, forsikringsselskaber, revisorvirksomheder samt hos staten, regioner og i kommuner. Her giver vi dig et overblik over, hvilke økonomi uddannelser du kan vælge imellem. Du kan også læse mere om, hvilke karrieremuligheder der er for dig, der brænder for en fremtid med tal og analyse.

Dine valgmuligheder spænder vidt lige fra valg af uddannelse til fokus fra din karriere. Kom tæt på erhvervslivet fra dag et med en EUD eller erhvervsakademiuddannelse som fx finansuddannelsen eller finansøkonom. Drømmer du om at blive leder eller konsulent, kan en lang videregående uddannelse inden for økonomi som fx cand.merc. være det rette valg for dig.

Hvilken økonomi uddannelse passer dig? 

Økonomiuddannelser til dig, der brænder for handel

Får du et kick ud af at sælge, har du ordenssans, overblik og gennemslagskraft? En økonomi uddannelse med fokus på handel er for dig, der kan lide en hverdag med fart på, hvor du kommer i kontakt med mange mennesker. Du har gode muligheder for at komme hurtigt igang med din karriere via en uddannelse tæt på virkeligheden inden for fx:

Du starter typisk din karriere i detailbranchen med en EUD eller EUX Business efterfulgt af to år som elev i butik eller lignende. Herefter er du klar til at gå direkte ud i detailhandlen, hvor der er gode muligheder for at avancere til leder, hvis du har det, der skal til. Du kan også vælge at læse videre.

Inden for indkøb og logistik starter du også typisk med en EUD eller en erhvervsakademiuddannelse, der giver dig vigtig erfaring og et netværk allerede i studietiden. Det samme gælder for uddannelsen til ejendomsmægler, der byder på en spændende kombination af uddannelse og praktisk erfaring.

Tip: Læs mere om, hvordan du bliver ejendomsmægler i denne guide

Økonomiuddannelser til dig, der brænder for finans og revision

Finans og revision er for dig, der vil arbejde med rådgivning, regnskaber og økonomi. Du kan typisk vælge to veje til drømmejobbet:

Med en finansuddannelse på erhvervsuddannelsesniveau eller en videregående uddannelse som fx finansøkonom, financial controller eller finansbachelor har du et perfekt springbræt til finanssektoren. Her vil du typisk finde arbejde i banker, forsikringsselskaber eller realkreditinstitutter. Dine arbejdsopgaver vil være fokuseret omkring rådgivning af kunder om forsikringer, pension og andre vigtige områder inden for privatøkonomi.

Med en revisor uddannelse får du to centrale arbejdsområder: revision og rådgivning. Du får din daglige gang på direktionsgangene i virksomheder i alle brancher.

Økonomiuddannelser til dig, der brænder for business og strategi

Vil du være den, der udstikker strategien for organisationens udvikling? Så er en uddannelse i erhvervsøkonomi noget for dig. Allerede på din bachelor, der udgør de første tre års studier, kan du pejle dig ind på din fremtidige karriere i spændingsfeltet mellem organisation og omverden. Du kan nemlig vælge imellem en lang række toninger og linjer, når du tager en bachelor i almen erhvervsøkonomi (HA) på fire af landets universiteter. Specialisér dig fx i:

  • International Business
  • Business Administration
  • Jura
  • Virksomhedskommunikation
  • Projektledelse, entreprenørskab og innovation
  • Psykologi
  • Filosofi

Fortsætter du på kandidatuddannelsen i erhvervsøkonomi (cand.merc.), har du mulighed for at specialisere dig yderligere inden for samme retning eller et relateret emne inden for det erhvervsøkonomiske spektrum. Brænder du for markedsføring på tværs af markeder, er en uddannelse i international handel måske noget for dig. 

Kickstart din karriere i studietiden på din økonomi uddannelse

En karriere i erhvervslivet kræver kontakter og spændende erfaringer på dit CV. Det er derfor en god idé, at du krydrer din økonomi uddannelse med fx udvekslingsophold og studiejob. Få inspiration til, hvad du kan gøre i guiden '5 trin til et fremtidssikret CV'. I oversigten længere oppe på siden, kan du også klikke dig videre og læse om de forskellige økonomiuddannelser og få et hurtigt overblik via sammenligningsfunktionen.  

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
marts 2024
ma
ti
on
to
fr
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7