Overvejer du at studere i udlandet? Få 6 fordele her!

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. 

Overvejer du at studere i udlandet? | Få 6 fordele lige her

Et studieophold i udlandet giver dig personlig og faglig ballast, som åbner døre i din fremtidige karriere. Vi giver dig her seks gode grunde til, at du skal gribe chancen og tage til udlandet i din studietid. Er du nervøs for at komme afsted? "But what if I fall? Oh, but my darling, what if you fly?" - Der er ingen grund til ikke at springe ud i det!

1: Dine sprogkundskaber udvikler sig til et helt andet niveau

Når du studerer i udlandet, har du mulighed for at lære et helt nyt sprog, eller bliver endnu bedre til et sprog, som du allerede har kendskab til. Stadig flere arbejdsgivere ser det som et kæmpe plus, at arbejdssøgende administrerer flere sprog end dansk og engelsk.

2: Du styrker din personlige udvikling i en anden kultur

At flytte til et helt nyt land med en anden kultur og en andet sprog end det, man er vant til at begå sig i, kan være både spændende og skræmmende. Men det vil uden tvivl gøre, at du kommer til at udvikle dig personligt under dit studieophold i udlandet. Du kommer nemlig til at se dele af verden med helt nye briller, og det vil gøre dig endnu mere selvstændig, end du er i forvejen.

3: At studere i udlandet er en ”Once in a life time” chance

Som studerende har du en helt unik mulighed for at prøve at bo i et andet land i en periode. Det er ikke sikkert, det er noget, du vil kunne gøre senere i livet, hvor du sandsynligvis er mere etableret og har flere forpligtelser, end du har som ung studerende. Det er derfor med at gribe chancen, mens den er der!

4: Du booster din faglige udvikling og får nye input

Det er ikke alle fagområder, du kan beskæftige dig med gennem en uddannelse i Danmark. Måske findes dit drømmestudie i stedet i udlandet. Hvis du vælger at tage en hel eller bare dele af en uddannelse i udlandet, vil du derfor i mange tilfælde kunne få en anden faglig profil, end du vil kunne få i Danmark.

5: Uddannelse i udlandet er et stærkt kort på dit CV

Verden bliver hele tiden mere og mere globaliseret, og derfor bliver arbejdsmarkedet også mere og mere internationalt. Og undersøgelser viser, at mange arbejdsgivere ønsker at ansætte arbejdskraft, som har erfaring og sprogkompetence med fra udlandet. Hvis du har en uddannelse fra udlandet, vil du derfor være attraktiv på mange forskellige områder på jobmarkedet. Samtidig vil du også have gode muligheder for at finde et job i udlandet.

6: Du kan få økonomisk hjælp til dine udlandsstudier

En uddannelse i udlandet kan være dyr, men i langt de fleste tilfælde, kan du få økonomisk støtte gennem SU eller forskellige stipendier. Din skole vil typisk have et bestemt antal stipendier pr. semester, som du kan søge om. 

Er en uddannelse i udlandet noget for dig?

Overvejer du et studie i udlandet? Så har du nogle forskellige muligheder, du skal forholde dig til. Uanset om du er i gang med en universitetsuddannelse, en professionsbachelor eller en erhvervsuddannelse, er der gode muligheder for, at netop din uddannelsesinstitution har en udvekslingsaftale med tilsvarende skoler i udlandet. Kontakt studievejlederen på din skole, hvis du vil have mere information om lige præcis dine muligheder.

Du kan også vælge at studere i udlandet på egen hånd eller gennem en professionel udenlandsformidler. Vælger du at gøre det helt på egen hånd, skal du selv sørge for al kontakt til den pågældende skole. Vælger du derimod at gøre det gennem en udenlandsformidler, får du hjælp til alt det praktiske, som din overflytning indebærer.

Tilbage til udlandsguiden


Annoncer