Viser 1-20 af 115
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 115
1
2
3
4
...
6

Pædagogik og undervisning - en verden af muligheder

Brænder du for at gøre en forskel og en karriere, hvor dit arbejde har en direkte effekt på andres liv? Både som pædagog og som folkeskolelærer får du chancen for at være med til at forme fremtidens borgere. Du får en vigtig rolle i børn og unges almene dannelse såvel som deres identitetsudvikling - og som folkeskolelærer også dine elevers faglige kompetencer.

Men pædagogik og undervisning er et felt, der byder på mange flere muligheder end arbejdet i daginstitutioner eller folkeskoler. Det er også en legeplads af muligheder for dig, der vil arbejde med socialt udsatte uanset alder. Eller for dig, der vil arbejde med tosprogede og integration.

Via efteruddannelser på diplom- eller kandidat- og masterniveau kan du specialisere dig inden for feltet og arbejde som konsulent i både den private og den offentlige sektor. Det gælder uanset om du bygger videre på en faglighed som pædagog, folkeskolelærer eller noget tredje.

Vælg pædagogik og undervisning som din fremtidige legeplads  

Undervisning er mere end et område for folkeskolelærere

De fleste tænker på læreruddannelsen som det oplagte valg, hvis de vil arbejde med undervisning. Her får du også en bred SU-berettiget uddannelse, der giver dig stærke kompetencer inden for relationsarbejde, klasserumsledelse og didaktik. Du får også undervisningskompetence i tre fag, og du kommer i tre praktikker som lærerstuderende.

Med en professionsbachelor som folkeskolelærer kan du arbejde i folkeskoler, på specialskoler, på efterskoler, men du kan også skabe dig en karriere som konsulent eller vejleder i den offentlige eller den private sektor. Vil du undervise på gymnasiale uddannelser eller universitetet, kræver det, at du tager en kandidatuddannelse i et fag, der undervises i i gymnasieskolen. Som færdiguddannet skal du desuden gennemføre et pædagogikum. 

Pædagogisk assistent, pædagog eller pædagogisk diplomuddannelse

Ligger din interesse primært inden for det pædagogiske område? Her finder du en bred vifte af uddannelser på alle niveau. Som pædagogisk assistent får du en erhvervsuddannelse af lidt over to års varighed. Du får løn under uddannelsen, der veksler mellem praktik og skoleperioder. Som færdiguddannet har du mulighed for at søge ind på uddannelsen til socialrådgiver eller pædagog.

Læs mere om uddannelsen til pædagogisk assistent

Er du sikker på, at din fremtid er inden for det pædagogiske felt, er en professionsbachelor som pædagog det oplagte valg. Uddannelsen varer tre år og seks måneder. Du får SU under uddannelsen undtagen de to lange praktikperioder af et halvt års varighed her får du løn.

På pædagoguddannelsen er det første studieår fælles. Du får en introduktion til de tre forskellige områder:

  • Dagtilbudspædagogik
  • Skole- og fritidspædagogik
  • Social- og specialpædagogik

På andet år vælger du et af de tre specialer. Uanset speciale får du den samme grundfaglighed. Du kan derfor også arbejde som pædagog inden for andre områder end dit speciale som færdiguddannet.

Læs mere om adgangskrav og indhold på pædagoguddannelsen

Er du uddannet pædagog, folkeskolelærer eller har du en anden relevant uddannelse, og har du mindst to års erhvervserfaring? Så er du måske et sted i dit arbejdsliv, hvor du ved, hvad du brænder for, og hvilken retning din karriere skal gå. En pædagogisk diplomuddannelse er det oplagte valg, når du når dertil. 

Den pædagogiske uddannelse er sammensat af en række moduler, der tilsammen udgør et årsværk (60 ECTS). Du kan dog tage modulerne over en periode på op til seks år. På den måde kan du arbejde sideløbende og omsætte teorien i praksis. Der er et væld af specialiseringer og muligheder med en PD, som du kan læse mere om her.

Som folkeskolelærer eller pædagog kan du også bygge videre på din faglighed med en kandidatuddannelse.

Den videnskabelige vinkel på pædagogik og undervisning

Er du interesseret i en akademisk indgang til pædagogikken eller didaktikken? Så er der flere muligheder. Du kan fx vælge imellem:

  • En bachelor i pædagogik ved Københavns Universitet
  • En bachelor i interkulturel pædagogik og dansk som andetsprog ved Syddansk Universitet
  • En bachelor i uddannelsesvidenskab ved Aarhus Universitet

Ved Roskilde Universitetscenter (RUC) kan du også kombinere pædagogik med et andet fag, når du har gennemført de første to år på fx den humanistiske eller den samfundsfaglige basisuddannelse. Du kan blive kandidat i pædagogik ved både RUC, Københavns Universitet og Syddansk Universitet, mens du ved Aarhus Universitet kan vælge mellem flere pædagogiske kandidatuddannelser:

  • Pædagogisk antropologi
  • Pædagogisk filosofi
  • Pædagogisk psykologi
  • Pædagogisk sociologi
  • Generel pædagogik

Uddannelserne foregår både i København og i Aarhus. Du kan desuden vælge en kandidat i uddannelsesvidenskab eller didaktik og dansk, matematik eller materiel kultur.

Dette er blot nogle af mulighederne for dig, der vælger den akademiske indgang. Du har mulighed for at skræddersy din kandidatuddannelse inden for pædagogik og undervisning, så det passer til dit drømmejob inden for pædagogik.

Find din drømmeuddannelse inden for pædagogik og undervisning

I listen her på siden finder du en række spændende bud på din drømmeuddannelse. Vælg op til tre alternativer, der fænger og sammenlign dem enkelt og hurtigt. Det eneste du skal gøre er at sætte et flueben i den lille boks ved uddannelsen i listen og tryk 'Sammenlign' i øverste højre hjørne.

Held og lykke i din jagt på drømmeuddannelsen.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
marts 2024
ma
ti
on
to
fr
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7