Viser 1-20 af 58
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 58
1
2
3

Drømmer du om at blive skønhedsterapeut, makeup artist eller noget andet, hvor makeup, skønhed og hudpleje er i centrum? Så kan du her på siden blive klogere på dine uddannelses- og karrieremuligheder.

Makeup, skønhed og hudpleje er fælles for blandt andre makeup artister, hårstylister, negleteknikere, hudterapeuter og tøj stylister. De fleste uddannelser findes i den private sektor og leder frem til et diplom.

Makeup uddannelser

De mest traditionelle erhverv inden for makeup, skønhed og hudpleje er makeup artist, skønhedsterapeut og negleterapeut, men du har selvfølgelig også mange andre muligheder.

Uddannelser indenfor make up, skønhed og hudpleje

Erhvervsuddannelser er den mest brugte form for uddannelser indenfor skønhed, makeup og hårpleje. Du kan vælge mellem tekniske skoler og private skoler. Længden på de forskellige uddannelser varierer meget og afhænger i høj grad af, hvilket område du beslutter dig for at uddanne dig inden for. 

Sidder du med spørgsmål som "Hvordan bliver man makeup artist?" eller "Hvad koster det at blive makeup artist?" Så finder du svarene herunder. 

De forskellige uddannelser varierer også meget i priser, afhængigt af:

  • Hvad du vil studere
  • Hvor du vil studere
  • Hvor lang tid studiet tager

Uanset om du vil være kosmetolog, makeup artist, frisør eller lignende, findes der en række forskellige uddannelser at vælge mellem. 

Hvordan bliver man makeup artist?

Du kan tage uddannelsen til makeup-artist på private skoler rundt om i landet. Det er en uddannelse, du selv skal betale for, og forløbene er lidt forskellige fra skole til skole. Det er en bred uddannelse, og du vil bl.a. komme til at lære om hudpleje, makeup-teknik, ansigtsformer, farvesammensætninger og makeup til henholdsvis fotografering, tv-shows og catwalk. 

Hvordan bliver man frisør?

Det mest almindelig er at tage frisøruddannelsen på en erhvervsskole. Uddannelsen er bygget op af et grundforløb og et hovedforløb og varer i alt 4,5 år. Du kan også vælge at tage din erhvervsuddannelse som en EUX-uddannelse. Den tager 5,5 år og giver dig generelle studiekompetencer, og du kan videreuddanne dig på samme vilkår som folk med en gymnasial eksamen.

Du får grundlæggende viden om at klippe, sætte og pleje hår og om de forskellige produkter på markedet. Du får klippeteknikker til kort og langt hår, lærer at klippe skæg og farve øjenbryn og vipper. Du lærer også om frisuredesigns og trends inden for hårmode.

Hvordan bliver man kosmetolog?

Uddannelsen til kosmetolog kan du tage på private kosmetologskoler eller på en skole, hvor du kan få SU under forløbet. For alle skoler gælder, at du selv skal betale for uddannelsen. Det vil være forskelligt, om der er tale om et heltids- eller deltidsstudium fra skole til skole.

Som heltidsuddannelse ved den SU-berettigede Cidesco Kosmetologskolen i København varer den 1,5 år, hvoraf de 12 måneder er skoleforløb, og de seks måneder er praktik. Praktikstedet kan være en klinik, en materialist eller kosmetikafdelingen i et stormagasin. Under uddannelsen til kosmetolog kan du bl.a. lære om anatomi og bevægelse, fysik, dermatologi, ernæring og plastikkirurgi.

Læs mere her.

Hvad laver en makeup artist?

En makeup artist sørger for at makeuppen sidder perfekt ved for eksempel modeshows, fotoshoots eller ved filmoptagelser og teaterstykker. Det kræver store kreative evner at være makeup artist, og du kommer til at snakke med mange mennesker i løbet af din arbejdsdag. Det er derfor en fordel, hvis du kan lide at snakke med mange forskellige typer - fra almindelige mennesker til kendte. 

Der findes et bredt udvalg af uddannelser i Danmark, og du har mulighed for at specialisere dig i netop din interesse. Det kunne for eksempel være skønhed, teater eller special effects.

Make up artist uddannelse fag

Uddannelsen til makeup artist finder oftest sted på private uddannelsessteder, hvor du selv betaler for uddannelsen. Her vil du komme gennem forskellige fag og prøver såsom:

  • Beauty makeup
  • Teater og special effects
  • Styling
  • Håropsætning

Du får indsigt i ansigtstræk og stor forståelse for sammensætning af farver, så du kan ligge den perfekte makeup, der matcher formålet. Uanset om der er tale om dag makeup, brude makeup, galla makeup eller noget helt fjerde. 

Makeup artistens karrieremuligheder

Dine jobmuligheder kunne eksempelvis være:

  • Sminkør
  • Rådgivning
  • Lærer på en skole eller kursusvirksomhed
  • Selvstændig eller freelance

Du kan også vælge at supplere din faglighed med en uddannelse som for eksempel frisør, hvorved du øger din faglige profil og eksempelvis som selvstændig, kan få en bredere kundekreds. 

Hvad laver en skønhedsterapeut?

Som skønhedsterapeut får du en bred kundskab inden for skønhedspleje, make-up og hudpleje. Tanken er, at du som skønhedsterapeut skal kunne give dine kunder en komplet pakke af behandlinger inden for

  • Hudpleje
  • Fodpleje
  • Håndpleje
  • Negle
  • Make-up
  • Massage

Du skal have fagkundskaber til hurtigt at kunne hjælpe dine kunder med at finde sit image, de rigtige farver, vise hvordan man sætter håret op, og lære dine kunder, hvordan de bedst passer på deres krop og hud.

Med en uddannelse som skønhedsterapeut bliver du ekspert indenfor make-up, skønhed og hudpleje. Efter afsluttet uddannelse får du et diplom som viser hvilke områder du behersker.

Hvad laver en negleterapeut?

Du bliver som negletekniker ekspert på manicure, påsætning af kunstige negle, lakering og lærer de forskellige dekorationstekniker såsom airbrush. Det store fokus er på hænder og negle, hvordan du beskytter og vedligeholder dem. 

Uddannelsens indhold variere afhængigt af, hvor du tager din uddannelse. Du vil eksempelvis bliver undervist i:

  • At lave dine egne negle
  • Starte en neglesalon
  • Avanceret nail art
  • Gel polish
  • Perfection træning

Du får også indsigt i:

  • Anatomi
  • Hygiejne
  • Neglens opbygning
  • Kemi negleprodukter
  • Negle sygdomme
  • Allergier
  • Salgsteknikker
  • Kundepleje

Du bør som person have let til small-talk og kunne sætte dig i din kundes sted, da du giver dem en service og et produkt, der skal være perfekt, så de kan vise det frem til verden både ved fester og til hverdag. 

Efter uddannelsen kan du starte din egen neglesalon eller arbejde som negleteknikker i andre saloner mm. 

Permanent make up

En permanent makeup uddannelse optræner dig udførligt i kundepsykologi, samt i de tre mest grundlæggende typer behandlinger: bryn, læber og eyeliner. 

En permanent makeup uddannelse stiller krav til dine motoriske og kreative evner. Derfor er det en fordel, hvis du har erfaring med at tegne. Med en uddannelse inden for permanent makeup, kan du blive i stand til at lave bryn, læber og eyeliner. Du kender det måske også som PMU, og er blevet mere og mere populært gennem årene. Derudover er det også en disciplin, hvor du hele tiden kan udvikle dig inden for de forskellige teknikker. 

En permanent makeup uddannelse er enormt inspirerende både fagligt, kreativt og menneskeligt.

Lyder en uddannelse inden for makeup, skønhed eller negle som noget for dig? Så læs mere om dine uddannelesesmuligheder og hvor i landet, du kan uddanne dig, lige her på siden.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
marts 2024
ma
ti
on
to
fr
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7