Viser 1-7 af 7
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-7 af 7

Løft din karriere til et nyt niveau med en MBA

Med en MBA uddannelse i bagagen får du stærke kort på hånden i jagten på en karriere inden for ledelse på internationalt topniveau. Du får et intensivt uddannelsesforløb, der er designet til morgendagens topledere.

Undervejs kommer du til at beskæftige dig med en bred vifte af internationale erhvervsøkonomiske områder fra regnskab og økonomistyring til HR og organisationsudvikling. Altsammen på højt niveau og med en akademisk vinkel såvel som forankring i praksis.

Til trods for at MBA uddannelsen i sig selv er forbundet med stor prestige, er det essentielt, at du vælger udbyder med omhu. Tager du din MBA ved en internationalt anerkendt og akkrediteret uddannelsesinstitution, booster du nemlig din chance for at få det fulde udbytte af din investering. Her guider vi dig igennem de forskellige valgmuligheder og praktiske forhold som fx adgangskrav, økonomi og meget mere.

Find den rette MBA uddannelse for dig

Hvordan vælger du den rette MBA uddannelse?

Udbuddet af MBA uddannelser er stort i Danmark og i udlandet. Afhængigt af din baggrund og ambitioner kan du for eksempel vælge imellem:

  • Master of Business Administration - MBA (typisk 60 ECTS) på heltid eller deltid
  • Mini-MBA - et komprimeret forløb med samme fag på et lavere niveau
  • Executive MBA - et eksklusivt forløb for topledere med flere års erfaring

Tager du din Master of Business Administration i udlandet, har du gode muligheder for at specialisere dig inden for en bestemt niche af erhvervslivet. I oversigten længere oppe på siden kan du blandt andet klikke dig videre og læse mere om en række af Europas populæreste MBA uddannelser inden for hospitality. Her kan du også finde online MBA uddannelser, hvor du tager din Master of Business Administration via fjernundervisning.

Tip: Få inspiration til dit valg af MBA uddannelse i denne guide

Hvem kan tage en Master of Business Administration?

Adgangskravene til en MBA uddannelse varierer fra uddannelsesinstitution til uddannelsesinstitution. Derudover kan der være forskellige adgangskrav afhængigt af type af uddannelse. Som udgangspunkt skal du opfylde følgende:

  • Minimum en treårig relevant bacheloruddannelse inden for fx erhvervsøkonomi eller ledelse og organisation
  • Minimum to til fire års relevant erhvervserfaring efter din adgangsgivende eksamen

Ved nogle udenlandske uddannelsessteder, er der ikke krav om specifik erhvervsfaring, mens der ved andre kan være en minimumsalder. Sidst men ikke mindst er der krav om, at du har bestået specifikke sprogtests eller adgangsprøver.

Hvordan kommer jeg ind på en MBA uddannelse?

Der er rift om pladserne på de eftertragtede MBA uddannelser i Danmark og udlandet. Du skal derfor være knivskarp og klar til at gå "all-in" i en optagelsesproces, hvor selve ansøgningsskemaet sjældent kan stå alene. Afhængigt af hvor du søger om optagelse, kan du opleve, at du skal vedlægge en motiveret ansøgning eller møde op til et interview.

På en lang række MBA uddannelser er det også et krav, at du har bestået GMAT testen med en bestemt score. Du kan tage testen året rundt på lokationer rundt om i verden og få sendt resultatet til op til fem uddannelsesinstitutioner. Ved selve testen kommer du igennem fire sektioner, der tester dine sproglige færdigheder og akademiske formåen. Vil du studere på engelsk, skal du også typisk gennemføre en sprogtest som fx TOEFL eller IELTS.

Tip: Læs mere om GMAT, TOEFL og IELTS i denne guide

Hvor meget koster en MBA - og kan jeg få SU?

Hvad enten du tager din MBA uddannelse i Danmark eller i udlandet, vil der være en undervisningsafgift (tuition fee), der typisk er mellem 150.000 og 400.000 DKK afhængigt af dit valg af uddannelse og sted. Er du allerede erhvervsaktiv, er der gode muligheder for at få din arbejdsgiver til at betale hele eller dele af din MBA. Derudover kan der være økonomisk hjælp at hente ved at søge legater. Studerer du på fuldtid i udlandet, kan du i nogle tilfælde søge om SU.

Er du klar til at tage et nyt trin op af karrierestigen, der kan bringe dig til nye højder i erhvervslivet? Klik dig videre i oversigten her på siden og find en MBA uddannelse, der passer dig. Du kan også vælge at sammenligne flere uddannelser eller kontakte de enkelte uddannelsesinstitutioner direkte via formularen under hver uddannelse. 

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
marts 2024
ma
ti
on
to
fr
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7