Viser 1-20 af 32
Sådan sorterer vi søgeresultater
Vil du vide mere om, hvordan vi sorterer vores resultater? Læs mere om, hvordan vi rangerer uddannelser i søgeresultaterne.
Viser 1-20 af 32
1
2

TV, radio eller film - hvilken medie uddannelse vælger du?

Mediebranchen er fuld af muligheder for dig, der brænder for at tryllebinde dit publikum med historier. Det gælder uanset, om du drømmer om at lave dybdeborende radioreportager, prisvindende dokumentarer, internationale tv-serier eller spillefilm, der bringer dig på den røde løber til Berlinalen og Oscar-showet.

Det er dine drømme, og din vilje til at få succes, der afgør, hvor langt du når. Nogle arbejder sig op i branchen via internships og assistentstillinger, hvor lønnen ofte er lav eller ikke-eksisterende, mens arbejdstimerne er lange. Til gengæld får de et netværk og erfaringer, der kan åbne døre til nye chancer i mediebranchen. 

En anden vej ind i din drømmebranche kan være en medie uddannelse. Her giver vi dig overblikket over, hvilke uddannelser der kan åbne døre til dit drømmejob i film- og tv-branchen. Læs med og bliv inspireret til at zoome ind på din drømmeuddannelse.

Find den medie uddannelse, du drømmer om

Hvad er en medie uddannelse?

Det korte svar på det spørgsmål er, at det er en uddannelse inden for de traditionelle medier. Nemlig radio, tv og film. Medie uddannelserne dækker også først og fremmest produktionsområder lige fra manuskript til klippeteknik og den afsluttende redigering. Nogle eksempler kan være:

  • Film- og TV-produktionsuddannelsen (EUD)
  • TV- og medietilrettelæggelse (professionsbachelor)
  • Film- og medievidenskab (bachelor- og kandidatuddannelse)

Der findes også et væld af relaterede uddannelser inden for de kreative uddannelser, IT og make-up og styling.

Hvad lærer jeg på en uddannelse inden for film, radio og TV?

Bag enhver medieproduktion er der mange timers intensivt arbejde, der involverer dygtige mediefolk med kompetencer inden for områder som fx:

  • Research og tilrettelæggelse
  • Manuskriptskrivning og instruktion
  • Kameraføring og scenografi
  • Lyd og lyssætning
  • Klippeteknik og redigering

På nogle medie uddannelser får du et bredt indblik i hele processen, mens andre giver dig mulighed for at specialisere dig inden for netop den niche, du brænder for.

Hvordan ved jeg, om en medie uddannelse er noget for mig?

Usikre ansættelsesvilkår, hård konkurrence og lange arbejdsdage med ufravigelige deadlines hører til gamet i de fleste dele af mediebranchen. Det betyder, at du ikke bare skal have talent for at lave film, radio eller TV. Du skal også have drive og passion såvel som kontakterne i orden.

En af de bedste måder at teste dig selv for at se, om en medie uddannelse er noget for dig, er at tage på højskole. Her får du ikke bare lov til at udvikle dit talent i unikt miljø, hvor fritid og undervisning smelter sammen. Du får også et netværk blandt undervisere, der allerede er etablerede i mediebranchen såvel som blandt aspirerende medietalenter som dig selv. Sidst men ikke mindst får du chancen for at booste din forberedelse forud for optagelsen på Filmskolen.

Hvilke fordele får jeg med en medie uddannelse i udlandet?

I de senere år har dansk film og tv brilleret og gået sin sejrsgang i den internationale medie- og filmbranche. Vil du gå i fodsporet på Susanne Bier, Christoffer Guldbrandsen, Lars Von Trier og alle de andre? Så er første skridt på vejen måske at studere film, radio eller tv i verdens kulturelle hovedstæder som fx Berlin, New York, London eller LA. Her finder du et bredt udvalg af internationalt anerkendte medieskoler, der pryder ethvert CV.

Hvordan ser fremtiden ud i mediebranchen?

Mediebranchen er i konstant udvikling og genopfinder sig selv i takt med, at ny teknologi slår igennem. Tjek karriereguiden til kommunikation, medier og marketing ud eller læs mere om fremtidsmulighederne under de enkelte uddannelser i oversigten længere oppe på siden.

Ønskeliste

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Åbent hus
marts 2024
ma
ti
on
to
fr
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7